Sport

Bokszakverbranding voorkomen

Bokszakverbranding voorkomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bescherm uw handen door handwraps op te zetten voordat u begint met boksen.

Bokszakken zijn gemaakt van dik, stevig materiaal dat is ontworpen om de zak bij elkaar te houden en weerstand te bieden wanneer u ze raakt. Dit materiaal kan echter hard zijn voor je knokkels en schaafwonden veroorzaken die kunnen aanvoelen als brandwonden. Gewonde knokkels kunnen uw ponsvorm aantasten en leiden tot grotere schade, waardoor u wordt gedwongen te stoppen met boksen totdat uw handen genezen. Voorkom brandwonden door uw handen goed in te pakken voordat u met uw training begint.

Handwraps aanbrengen

1.

Breng handwraps aan op uw knokkels, handen en polsen voordat u met een zware training begint om letsel te voorkomen. Gebruik 120-inch wraps als je kleinere handen hebt of 180-inch wraps als je grotere handen hebt. Kies een paar semi-elastische wraps die zowel ondersteuning als comfort bieden.

2.

Wikkel één hand tegelijk in. Steek uw duim door de duimlus op de handomslag. Begin met inpakken door langs de achterkant van de hand te gaan; dit zorgt ervoor dat de handomslag strakker wordt wanneer je een vuist maakt. Wikkel drie keer om je pols, zodat elke pas de vorige pas halverwege overlapt, zodat gelijkmatige druk wordt uitgeoefend. Wikkel je pols zo dat hij strak genoeg is om ondersteuning te bieden, maar niet zo strak dat hij je bloedsomloop kan afsnijden.

3.

Ga omhoog naar je hand. Wikkel je hand drie keer, ga rond de palm en omhoog naar je knokkels. Breng de wrap naar de achterkant van je duim na de laatste pass.

4.

Maak drie X's met de polsbandages terwijl ze door je vingers gaan en over je handen kruisen. Breng de wrap over de bovenkant van je hand en door de ruimte tussen je pink en ringvinger. Breng de wrap over de palm van je hand en terug achter de duim om de eerste X te maken. Breng de wrap over de bovenkant van je hand, door de ruimte tussen je ringvinger en middelvinger, vervolgens over de palm van je hand om te vormen de tweede X. Herhaal dit opnieuw door de wikkel door de ruimte tussen je middel- en wijsvinger te brengen om de derde X te vormen, die je knokkels zal vastzetten.

5.

Breng de omslag eenmaal om je duim en langs de achterkant van de hand. Breng de omslag rond de voorkant van je pols en achter je duim om je duim te vergrendelen. Ga deze keer niet helemaal rond de duim; breng in plaats daarvan de omslag over de palm van je hand en verander de richting waarin je omwikkelt.

6.

Breng de wrap drie keer over de bovenkant van je knokkels voor extra ondersteuning en bescherming tegen brandwonden in de bokszak. Sluit af door nog een paar keer om de pols te wikkelen en de wikkel om de pols vast te maken.

Tip

 • Zorg ervoor dat de wraps strak genoeg zijn om ondersteuning te bieden en veilig te blijven, maar wikkel ze niet te strak. Wikkel de pols iets losser om flexibiliteit voor uppercuts en haken mogelijk te maken. Als je wikkels langer zijn, kun je meer passen over de bovenkant van je knokkels maken voor extra bescherming en kussen. Je kunt ook bokshandschoenen of gewatteerde handschoenen over de wraps dragen voor extra bescherming.

Waarschuwing

 • Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een sport- of trainingsroutine begint om te controleren of u gezond genoeg bent om deel te nemen. Als uw knokkels al gewond zijn, laat ze dan evalueren voordat u bokst om verder letsel te voorkomen.Opmerkingen:

 1. Jayronn

  Je moet dat zeggen - op de verkeerde manier.

 2. Lludd

  De crisis is niet in het bedrijfsleven, de crisis is in de hoofden. Zelfs Poetin erkende de economische crisis, hoewel hij deze niet eerder herkende, dus er is iets om over na te denken

 3. Juha

  Hier kan toch geen fout in zitten?

 4. Umi

  Excuseer me voor wat ik moet ingrijpen ... soortgelijke situatie. Schrijf hier of in PM.Schrijf een bericht