Voeding

Juiste calorieën om gewicht te verliezen

Juiste calorieën om gewicht te verliezenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt gewichtsverlies te behouden.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Calorie-eisen voor gewichtsverlies zijn sterk geïndividualiseerd, maar vrij eenvoudig te bepalen. Uw unieke caloriebehoeften voor gewichtsverlies zijn gebaseerd op uw geslacht, fysieke activiteitsniveau en doelstellingen voor gewichtsbeheersing. Voor effectief gewichtsverlies moet u meer calorieën verbranden dan u dagelijks eet - wat een calorietekort veroorzaakt.

Calorie tekort

Het optimale calorietekort is 500 tot 1.000 calorieën per dag, suggereert de Centers for Disease Control and Prevention. Dit tekort leidt vaak tot een gewichtsverlies van 1 tot 2 pond per week, merkt de CDC op. Daarom, om effectief 1 tot 2 pond per week te verliezen, verlaagt u uw huidige inname met 500 tot 1.000 calorieën per dag - of u kunt een caloriearm dieet combineren met verhoogde calorieverbruik door oefening om een ​​tekort van 500 tot 1.000 calorieën te creëren .

NHLBI-aanbevelingen

Hoewel veel vrouwen dagelijks ongeveer 1.000 tot 1.200 calorieën nodig hebben voor effectief gewichtsverlies, kunnen actieve vrouwen en mannen tot 1600 calorieën per dag nodig hebben om veilig af te vallen, volgens het National Heart, Lung and Blood Institute. De NHLBI suggereert ook dat vrouwen met een gewicht van 165 pond of meer dagelijks 1200 tot 1600 calorieën nodig hebben om in een veilig tempo af te vallen. Als er geen gewichtsverlies optreedt bij het eten van 1600 calorieën per dag, probeer dan een maaltijdplan van 1200 calorieën.

Andere aanbevelingen

De Universiteit van Washington beveelt aan dat mensen met overgewicht en obesitas 10 calorieën eten voor elke pond van hun streefgewicht. Als uw streefgewicht bijvoorbeeld 135 pond is, streef dan dagelijks naar 1.350 calorieën - en als uw streefgewicht 165 pond is, schiet u elke dag op 1.650 calorieën om dat doel te bereiken. Zodra je je gewenste lichaamsgewicht hebt bereikt, stelt de Universiteit van Washington voor dat je 13 tot 18 calorieën per pond van je huidige gewicht nodig hebt - afhankelijk van je activiteitsniveau - om dat gewicht te behouden.

Gezonde voedselkeuzes

Om ervoor te zorgen dat u zich tijdens het afvallen minder verzadigd voelt, streeft u ernaar vezelrijk en eiwitrijk voedsel te eten - die beide helpen de verzadiging te verhogen. Volgens een studie gepubliceerd in 2009 in het Journal of Nutrition, verhoogt een eiwitrijk dieet zelfs de dagelijkse calorieverbruik van uw lichaam. Kies eiwitrijk vlees, gevogelte, zeevruchten, eiwitten, magere zuivelproducten, sojaproducten en seitan. Kies vezelrijke groenten, fruit, noten, zaden, volle granen en peulvruchten.