Geschiktheid

Versterkt rebound blaasspieren?

Versterkt rebound blaasspieren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Problemen met blaascontrole hoeven uw deelname aan de activiteiten die u leuk vindt niet te beperken.

Digital Vision./Digital Vision / Getty Images

Blaasproblemen zoals urine-incontinentie voorkomen dat miljoenen mannen en vrouwen een normaal, gezond en actief leven leiden. Van kleine stressincontinentie - lekkende kleine hoeveelheden urine als je hoest of niest - tot een overactieve blaas, die ervoor zorgt dat de plotselinge, soms oncontroleerbare drang vele keren per dag plassen, blaasproblemen komen in vele vormen voor. Sommigen van hen zijn vrij complex en moeilijk te behandelen. Voor veel mensen houden enkele eenvoudige oefeningen het probleem echter onder controle.

Hoe de blaas werkt

De blaas is een dikwandige, spierstructuur die eruit ziet en heel erg op een ballon lijkt. De typische blaas voor volwassenen bevat ongeveer twee kopjes urine, die via de urineleiders uit de nieren stroomt, twee lange, dunne buizen die in de blaaswand tunnelen. Zenuwen van de hersenen en het ruggenmerg werken samen met de blaas om de spiersamentrekkingen van de blaas te beheersen, die verantwoordelijk zijn voor zowel de drang om te urineren als het vermogen om de blaas min of meer op commando te legen. Urine verlaat de blaas via de urethra, die wordt omgeven door een aantal kleine spieren op de bekkenbodem. Deze spieren helpen voorkomen dat urine de blaas voortijdig verlaat wanneer u de drang moet onderdrukken.

De voordelen van Rebounding

Rebounding is een term die verwijst naar oefeningen die worden uitgevoerd tijdens het springen op een trampoline. Voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten in de late jaren zeventig, is het rebounden sindsdien toegenomen in populariteit. Voorstanders, zoals Linda Brooks, auteur van het boek uit 1995 'Rebounding for Better Health' beweren dat rebound veel gezondheidsvoordelen biedt, waaronder een verbeterde immuunfunctie, flexibiliteit en balans, evenals het versterken van de spieren van de bekkenbodem. Er zijn echter geen geldige wetenschappelijke studies die deze beweringen ondersteunen. Bovendien heeft de Amerikaanse Academie voor orthopedisch chirurgen in 2005 en opnieuw in 2010 een positieverklaring afgegeven over het recreatief gebruik van trampolines, waarin staat dat ‘trampolines niet mogen worden gebruikt in de thuisomgeving, routinematige lessen lichamelijke opvoeding of in buitenspeelplaatsen, met een hoge aantal blessures, zelfs voor goed getrainde atleten met spotters aan hun zijde.

Kegels voor de blaas

De blaas bestaat uit gladde spieren, die niet kunnen worden versterkt door oefening. Het is echter mogelijk om de bekkenbodemspieren te versterken met behulp van een reeks oefeningen ontwikkeld door Dr. Alfred Kegel in 1948. De oefeningen kunnen autodidactisch zijn of geleerd met behulp van een getrainde fysiotherapeut en zijn meestal nuttig binnen zes tot 12 weken. Bovendien lijken de resultaten te duren. In een studie die in april 2000 in BJU International werd gepubliceerd, was 66 procent van de 45 vrouwen die deelnamen aan een gestructureerd programma om de techniek te leren, tevreden met hun resultaten 10 jaar nadat de training was voltooid. Deze studie is het resultaat van een vergelijkbare studie van 23 vrouwen uit 1996.

Een inleiding op Kegel-oefeningen

Kegel-oefeningen zijn moeilijk te beheersen, maar als je ze eenmaal hebt geleerd, kun je op elk moment oefenen. De belangrijkste stap is het vinden van de juiste spieren, wat op een aantal manieren kan worden bereikt. Stel je eerst voor dat je in een overvolle kamer bent en probeert te voorkomen dat je gas passeert. Stel je ook voor dat je halverwege de urinestroom probeert te stoppen. De spieren die u in beide manoeuvres gebruikt, zijn de spieren van uw bekkenbodem. Zodra u een goed idee hebt waar ze zijn, trekt u de spieren samen, houdt u ze drie tot vijf seconden vast en ontspant u zich. Herhaal de hele reeks 15 keer meerdere keren per dag. Misschien vind je het het gemakkelijkst om de techniek te leren terwijl je ligt met je knieën gebogen. Naarmate je meer vaardig wordt, begin je te oefenen terwijl je zit en staat, en verhoog je de tijd van elke wee en ontspanning tot elk 10 seconden. Plaats een hand op uw buik om te zorgen dat deze zacht blijft en vermijd samentrekking van uw billen of knijpen in uw dijen. Haal langzaam diep adem om je te helpen concentreren en te ontspannen.


Bekijk de video: Bekkenbodemspieren trainen op de bellicon (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Channing

  Moskou was niet meteen in aanbouw.

 2. Tadao

  It is Deleted (confused topic)

 3. Brandubh

  Het was mijn fout.

 4. Vasudev

  Ik ben misschien beter, promolchuSchrijf een bericht