Geschiktheid

Aanbevolen trainingsroutines voor mannen

Aanbevolen trainingsroutines voor mannen



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Trainingsroutines voor mannen zijn meestal gericht op het opbouwen van spieren.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Mannen en vrouwen hebben dezelfde basisbehoeften voor lichamelijke activiteit, spierkracht en aerobe uithoudingsvermogen, en er zijn geen oefeningen die vrouwen kunnen doen die mannen niet kunnen. Mannen en vrouwen hebben echter vaak verschillende fitnessdoelen. Hoewel vrouwen er vaak op gericht zijn dun te lijken, willen mannen vaak vet verliezen en spieren opdoen. De beste trainingsroutines helpen mannen beide doelen te bereiken.

Aerobic oefening

Aërobe oefening omvat de meeste vormen van oefening die uw hartslag verhogen en activiteit van talloze spiergroepen vereisen. Deze vorm van oefening is zeer effectief bij het verbranden van calorieën en kan u helpen beschermen tegen hartaanvallen en beroertes. Probeer te beginnen met een relatief eenvoudige routine, zoals wandelen of baantjes trekken. Studeer vervolgens naar meer uitdagende op uithoudingsvermogen gebaseerde activiteiten, zoals hardlopen, wandelen, bergbeklimmen of fietsen. Aërobe oefening moet gedurende een periode van tijd worden volgehouden om de meeste calorieën te verbranden, dus streef naar een minimum van 20 tot 30 minuten.

Krachttraining

Op weerstand gebaseerde oefeningen kunnen helpen pijn te verminderen en u in staat te stellen spieren op te bouwen. Dit zal je niet alleen sterker maken; meer spiermassa kan je ook helpen meer vet te verbranden. Lichaamsgewichtoefeningen zoals pushups, lunges en squats zijn ideaal voor beginners en vereisen geen apparatuur. Terwijl je kracht opbouwt, probeer dan af te studeren naar gewichtheffen. Probeer squats, flarden, krullen en persen. Probeer te beginnen met vijf tot 10 herhalingen. Terwijl je kracht opbouwt, bouw je meer reps op om je spieren meer uit te dagen.

Circuit training

Circuittraining combineert krachttraining en aerobe oefeningen voor een intensieve training die je zal helpen spieren op te bouwen en vet te verbranden. Kies twee of drie verschillende aerobe oefeningen. Begin met vijf tot tien minuten van één en volg het vervolgens met twee tot drie op kracht gebaseerde oefeningen. Ga door met de tweede aerobe routine, afwisselend tussen twee tot drie verschillende circuits van krachtgebaseerde oefeningen en één aerobe oefening. Je kunt bijvoorbeeld rennen, pullups en pushups doen, zwemmen en dan squats, lunges en beenliften doen. Beëindig uw circuittraining met een fietstocht. Streef naar een routine van 20 tot 30 minuten.

Intervaltraining

Intervaltraining helpt je meer calorieën te verbranden dan aerobe oefeningen alleen en kan ook helpen je spieren te versterken. Schakel eenvoudig heen en weer tussen aerobe oefeningen met hoge en lage intensiteit gedurende een periode van één tot twee minuten. Sprint bijvoorbeeld een minuut, jog dan, loop langzaam en loop terug naar een sprint, en herhaal dit gedurende de duur van je training. Uw training moet ongeveer even lang zijn als uw gebruikelijke aerobe training - minimaal 20 tot 30 minuten.

Bronnen (1)