+
Voeding

Remedies voor gas afkomstig van het eten van vezels


Maak een wandeling in plaats van je in bed op te krullen.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Meer vezels binnenkrijgen is een goede zaak. Het houdt je darmen regelmatig, helpt je cholesterol te verlagen, stabiliseert je bloedsuikerspiegel en biedt tal van andere gezondheidsvoordelen. Maar als je veel vezels binnenkrijgt en er niet aan gewend bent, kun je ongemakkelijk - en gênant - gas en een opgeblazen gevoel ervaren. Uiteindelijk zal je lichaam zich aanpassen, maar je kunt in de tussentijd een paar dingen doen om te helpen.

Drink water

Vezel werkt het beste als je goed gehydrateerd bent. Met meer water zal de vezel in uw darm eerder zijn werk efficiënt doen - dingen in beweging houden - wat resulteert in een snellere transittijd en minder problemen met gas. Mannen hebben minstens 13 koppen water of 104 ons per dag nodig, terwijl vrouwen moeten streven naar een minimum van 9 koppen of 72 ons, meldt MayoClinic.com. Drink de hele dag water; op die manier, wanneer u een vezelrijke maaltijd eet, zal uw darmkanaal klaar zijn om het te verwerken.

Oefening

Je kunt vastzitten met krampen en gaspijn, maar je moet in beweging komen. Oefening helpt voedsel door uw spijsverteringskanaal te verplaatsen, zodat u niet lang back-up en gasachtig bent. Dit betekent niet dat je je hardloopschoenen aan moet doen; maak gewoon een stevige wandeling van 10 minuten. Neem een ​​zakelijk telefoongesprek met uw mobiele telefoon terwijl u door het gebouw loopt, loop naar de coffeeshop en neem de trap in plaats van de lift. Die paar extra stappen zouden je gasaflevering snel moeten verlichten.

Zuivel overslaan

Soms kan lactose, de melksuiker in zuivelproducten, u een opgeblazen en gasachtig gevoel geven. Lactose beïnvloedt niet iedereen op die manier, maar als u al last hebt van winderigheid door het eten van extra vezels, sla zuivelproducten over totdat het probleem verdwijnt. Voeg geen kaas toe aan je sandwich, snack op ijs en een glas melk. Zodra uw gasprobleem zichzelf oplost, kunt u terugkeren naar uw normale eetgewoonten.

Neem speciale supplementen

Het nemen van een vrij verkrijgbaar medicijn kan helpen om van gas af te komen. Producten gemaakt met simethicone werken door de bellen in uw darmen te breken. Je hebt misschien nog wat gas, maar het moet niet zo vaak of zo opvallend zijn. Geactiveerde koolstoftabletten kunnen ook de hoeveelheid gas in uw darm minimaliseren. Vraag echter uit voorzorg toestemming aan uw zorgverzekeraar voordat u een nieuw type remedie neemt.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet (Januari- 2021).