Geschiktheid

De 10 beste manieren om gewicht te verliezen in het torsogebied


Oefening kan helpen je romp af te slanken.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Je romp omvat je borst en buik en het afvallen van deze gebieden vereist een benadering van het hele lichaam om af te vallen, omdat spotvermindering niet mogelijk is. Overmatig vet, met name buikvet, brengt uw gezondheid in gevaar en verhoogt uw risico op ernstige gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Integratie van gezonde levensstijlveranderingen kan gewichtsverlies bevorderen en uw gezondheid verbeteren.

Stel een realistisch doel

In plaats van te streven naar snel gewichtsverlies, verliest u gewicht met een snelheid van 1 tot 2 pond per week. De American Council on Exercise stelt dat dit realistisch is en waarschijnlijk leidt tot blijvend gewichtsverlies. Om dit gewichtsverlies te bereiken, maakt u elke dag een tekort van 500 tot 1.000 calorieën door middel van dieet en lichaamsbeweging.

Eet gezonde vetten

Door gezonde vetten te eten in plaats van slechte vetten, zoals transvetten, kun je goed voor je lichaam doen zonder extra vet op te slaan. Een studie van de American Diabetic Association heeft aangetoond dat een dieet rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, of MUFAS, centraal lichaamsvet kan voorkomen. Eet alleen kleine porties voedsel dat MUFAS bevat, omdat ze veel calorieën bevatten, maar ze helpen je verzadigd te voelen, zodat je geen lege calorieën hoeft te vullen. Enkelvoudig onverzadigde vetten zijn aanwezig in voedingsmiddelen, zoals koolzaadolie, avocado, cashewnoten, pecannoten, sesamzaadjes en pindakaas.

Verminder portiegroottes

Te grote porties kunnen uw gewicht aantasten. Het eten van kleinere porties kan uw calorieverbruik verminderen en u helpen uw dagelijkse calorietekort te bereiken. Of u nu thuis of in een restaurant eet, verklein uw gebruikelijke porties met 10 tot 15 procent. Overweeg eten en drinken van kleinere borden, kommen en kopjes.

Verminder suiker

Calorieën uit suiker breiden je buik waarschijnlijk uit. Vermindering van suiker en producten met veel suiker - zoals frisdrank, donuts, snoep en koekjes - kan u helpen het dagelijkse tekort te bereiken. Als je een zoetekauw bent, overweeg dan om deze te bevredigen met fruit, zoals aardbeien.

Maak tijd voor het ontbijt

Het ontbijt overslaan kan later leiden tot ongezond snoepen en te veel eten. Om dit te voorkomen, eet je een gezond ontbijt om je metabolisme op gang te krijgen. Neem eiwitten en complexe koolhydraten op in je ontbijt om een ​​trage spijsvertering en langere verzadiging te bevorderen. Een voorbeeld van een gezond ontbijt is vezelrijk ontbijtgranen met magere melk en vers fruit; een ander is eiwit met tarwecrackers.

Voer intensieve intervaltraining uit

Intervaltraining met hoge intensiteit of HIIT kan u helpen uw dagelijkse calorietekort te bereiken omdat het veel calorieën verbrandt. Studieresultaten in het "Journal of Obesity" hebben aangetoond dat HIIT effectiever is dan andere soorten oefeningen om buik- en lichaamsvet te verminderen. Om dit soort training te doen, ga je heen en weer tussen een krachtig en minder intens oefentempo. Wissel bijvoorbeeld af tussen een gematigde jog- of fietstocht van drie minuten en een krachtige sprint van één minuut. Begin en eindig HIIT altijd met een warming-up van vijf minuten licht cardio. Voer drie sessies van 25 minuten per week uit.

Versterk uw spieren

Krachttraining op twee dagen van de week kan gewichtsverlies bevorderen omdat spierweefsel ervoor zorgt dat u calorieën efficiënter verbrandt en uw rustmetabolisme verhoogt. Bovendien, nadat je lichaamsvet verliest, heb je veel spierdefinitie om te pronken. Voor uw rompgebied kunnen oefeningen borstpersen, pushups, crunch-variëteiten en voor- en zijplanken omvatten.

Beheer stressniveaus

Experts van de Universiteit van New Mexico stellen dat overmatige stress de productie van cortisol in je lichaam verhoogt, wat resulteert in buikvet. Cortisol veroorzaakt hunkering naar vettig, suikerachtig voedsel en kan ook vet verplaatsen van andere delen van uw lichaam naar uw buik. Om stress beter te beheersen, oefen je meditatie, diepe ademhaling of yoga.

Krijg genoeg slaap

Gebrek aan slaap kan leiden tot gewichtstoename omdat het u meer tijd geeft om te eten en minder energie om te oefenen. Het heeft ook een negatieve invloed op hormonen, zoals leptine en ghreline, die uw eetlust beheersen. Harvard School of Public Health beveelt aan om elke nacht zeven tot acht uur slaap te krijgen om de eetlust onder controle te houden.

Drink meer water

Als je denkt dat je honger hebt, probeer dan een glas water te drinken, omdat dorst soms wordt aangezien voor honger. Water houdt je de hele dag gehydrateerd en bevat geen calorieën die gewichtstoename kunnen veroorzaken. Het kan ook suikerhoudende frisdrank vervangen en u overtollige calorieën besparen.

Bekijk de video: 14 tips om af te vallen (September 2020).