Geschiktheid

De beste racefiets voor Steep Hills

De beste racefiets voor Steep HillsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij bergop fietsen moet u in de laagste versnellingsratio zijn.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

De heuvels op fietsen is de ultieme uitdaging bij het fietsen. Of u nu een deel van de Zwitserse Alpen of gewoon de heuvel in de straat meeneemt, met de juiste racefiets om deze heuvels aan te pakken, kunt u de meest onmogelijke uitdagingen een beetje beter beheersbaar maken. Een goede racefiets voor bergop fietsen is een laag gewicht, met de juiste overbrengingsverhoudingen voor het aanpakken van bergen en steile hellingen. Zonder de juiste overbrengingsverhoudingen kunt u snel zonder stoom komen te zitten.

Overbrengingsverhoudingen

De overbrengingsverhouding op een racefiets is een beschrijving van hoe het voorste kettingblad de achterste cassette beïnvloedt. Voor een fixed gear fiets is de overbrengingsverhouding vast omdat er slechts één potentiële verhouding is, maar de meeste racefietsen hebben meerdere versnellingen die verschillende verhoudingen toestaan. Als uw voorring 52 tanden heeft en uw achterste versnelling 27 tanden, heeft u een 2-tegen-1 overbrengingsverhouding waarbij het achterwiel twee keer ronddraait voor elke volledige rotatie van de pedalen.

Verhoudingen voor bergbeklimmen

Over het algemeen worden heuvels gemakkelijker wanneer u meer draaiingen van de pedalen maakt voor elke omwenteling van de achterband. De hogere cadans betekent dat u minder energie hoeft te verbruiken bij een enkele omwenteling van de pedalen, waardoor trappen bij lage snelheden gemakkelijker wordt. Een goede racefiets voor heuvels moet drie kettingbladen aan de voorkant hebben, zodat je kunt overschakelen naar een heel klein kettingblad en een zeer groot cassettetandwiel voor de steilste heuvels. In een verhouding van 22 tanden op het kleinste kettingblad en 34 tanden op de grootste ring van de cassette, is de verhouding voor pedaalrotatie tot wielrotatie 22/34, wat ongeveer 1 / 0,6 is, wat betekent dat uw wiel 6/10 rotatie doorloopt elke keer dat je trapt.

Gewicht

De beste racefiets voor steil klimmen is licht van gewicht. Als u het gewicht van een zware fiets bergop draagt, is het moeilijker om te trappen, zelfs in een lage overbrengingsverhouding. De lichtste racefietsen zijn gemaakt van materialen zoals aluminium en koolstofvezel, die een deel van de langdurige duurzaamheid van staal opofferen voor een vermindering van het gewicht. Carbonfiberfietsen zijn bijzonder licht, met veel modellen beschikbaar voor consumenten die onder het minimumgewicht van 15 pond voor wedstrijdfietsen zakken. Als je van plan bent om te racen in competitieve evenementen, is een fiets van 15 pond de lichtste die je kunt hebben.

Remmen

Een racefiets die goed is voorbereid op bergop fietsen, heeft goede remmen nodig voor het onvermijdelijke deel bergafwaarts. Een lange afdaling terwijl u de voor- of achterrem gebruikt om de snelheid te regelen, kan veel warmte ontwikkelen door wrijving. Velgen kunnen heet genoeg worden om zelfs door een binnenband te smelten, waardoor een lekke band ontstaat. Om dit probleem op te lossen, investeert u in goede remblokken en houdt u uw velgen schoon en vrij van puin. Als alternatief kan het krijgen van een fiets met een schijfrem of twee het probleem van warmte helemaal voorkomen, omdat schijfremmen de velg van de fiets niet gebruiken om te stoppen.

Bronnen (2)


Bekijk de video: Six of the best lightweight wheelsets (Augustus 2022).