Geschiktheid

Basis gymles voor volwassenen


Laat je niet intimideren door de rijen fitnessapparaten - navigeren in een sportschool is meestal gezond verstand.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Voor niet-ingewijden kan een sportschool een intimiderende, vreemde omgeving zijn met zijn eigen vreemde cultuur en regels. Het goede nieuws is dat als je eenmaal voorbij de intimidatiefactor bent, de meeste sportschoolregels worden bepaald door gezond verstand. Een rondleiding volgen, als je sportschool dit biedt, is een van de beste manieren om de plek te demystificeren. Het is ook een gelegenheid om uw vragen ter plekke te beantwoorden. Zelfs als er geen rondleidingen beschikbaar zijn, neem dan de tijd om je te oriënteren door zelf te verkennen en uit te zoeken wat voor soort apparatuur waar is.

Wanneer je daar bent

Ga meteen naar de kleedkamer. Onderweg, kijk of je de drie belangrijkste gebieden kunt zien die elke sportschool heeft: een cardioruimte voor machines zoals elliptische trainers en loopbanden, een andere ruimte of ruimte voor fitnessapparaten en een aparte ruimte gewijd aan losse gewichten.

Als je je niet op je gemak voelt om in een kleedkamer te veranderen, kun je gekleed in je sportschoolkleding komen, je in een douchecabine verschonen of gebruik maken van de aparte "familie" kleedkamers. Hoe dan ook, neem een ​​hangslot mee voor je kastje. Bij de meeste sportscholen kun je je spullen niet meenemen tijdens het sporten, maar diefstal van sportkluisjes is een heel reëel probleem. Je beste gok is om je waardevolle spullen op te bergen.

Cardiomachines gebruiken

Het maakt niet uit welk soort cardio-apparaat je gebruikt, ga altijd rechtop zitten of staan; leun niet op het stuur. Als u een hometrainer of elliptische trainer gebruikt, begin dan te trappen en druk vervolgens op de Start-knop. Als je een loopband gebruikt, begin je de riem heel langzaam te bewegen en stap je erop en pas je snelheid aan zoals gewenst.

Als u wilt voldoen aan de aanbevelingen van de Centers for Disease Control and Prevention voor lichaamsbeweging, moet u elke week minimaal 150 minuten matig intensieve oefeningen doen; voeg voor en na elke training 5 tot 10 minuten opwarm- en afkoeltijd toe.

Gewichtsapparaten gebruiken

De meeste sportscholen bieden een korte handleiding voor het gebruik van hun gewichtsmachines en hebben vaak iemand bij de hand om eenvoudige vragen te beantwoorden. Het basisprincipe is echter hetzelfde voor elke gewichtsmachine - pas de machine zo aan dat uw gewrichten in lijn liggen met de "gewrichten" van de machine - dat wil zeggen de rotatieassen voor de bewegende delen. Begin met een laag gewicht en werk geleidelijk op tot een hoeveelheid die u tot 8 tot 12 herhalingen met een vloeiende, gecontroleerde beweging uitdaagt.

Basic Etiquette

"Leef en laat leven" is de meest elementaire regel van de sportetiquette. Stoor de training van iemand anders niet en het is onwaarschijnlijk dat deze de uwe verstoort. Een paar andere logische regels die helpen de vrede te bewaren, zijn om niet te blijven hangen aan fitnessapparatuur als je deze niet gebruikt; gebruik wel de spuitflessen en vodden die je sportschool biedt om apparatuur weg te vagen als je er klaar mee bent; en houd het grommen en kreunen tot een absoluut minimum beperkt, omdat de mensen die ernaar luisteren niet onder de indruk zullen zijn - alleen geïrriteerd.

Groep Fitness klassen

Als je voor het eerst een groepsfitnessles volgt, kleed je bescheiden - geen turnpakje en zeker geen zwemkleding - en kom een ​​paar minuten te vroeg aan zodat je een plekje achterin de klas kunt krijgen. Draag schone kleding en deodorant, want zelfs als je de stank in je eendag oude trainingskleding niet herkent, zullen anderen dat wel doen; en als je speciale problemen hebt, zoals blessures of gezondheidsproblemen, zorg er dan voor dat je instructeur hiervan op de hoogte is voordat de les begint.

Fotocredits

  • Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Bekijk de video: Gymles: Hockey 1: Basisoefeningen (September 2020).