Geschiktheid

Rubberen band weerstandstraining versus Vrije gewichten


Weerstandsbanden verhogen de spanning naarmate ze worden uitgerekt.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Krachttraining, of u het nu doet met weerstandsbanden of losse gewichten, is effectief voor het opbouwen van kracht of grootte in uw spieren vanwege de spanning die het op uw spieren plaatst. Het type apparatuur dat het beste bij u past, hangt af van uw trainingsgewoonten. Omdat elk krachttrainingstoestel specifieke voordelen heeft, zou het geschikt zijn om beide soorten in uw fitnessregime te gebruiken.

Sterker worden

Zowel weerstandsbanden als losse gewichten zorgen voor een weerstand die je spieren moeten overwinnen. Deze stress leidt uiteindelijk tot winst in spierkracht en -grootte. Vrije gewichten bieden weerstand, vanwege de aantrekkingskracht van de zwaartekracht. Banden bieden weerstand, omdat hun spanning toeneemt naarmate ze worden uitgerekt. De weerstandsniveaus van banden en vrije gewichten kunnen worden verhoogd of verlaagd volgens de sterkte van een persoon. Geavanceerde lifters met hoge sterkte kunnen het echter moeilijk vinden om een ​​band te vinden die voldoende weerstand biedt die hen helpt bij het verder ontwikkelen van krachtwinsten.

Verschillen in effectiviteit

Volgens Dr. Jim Stoppani van BodyElastics.com, zijn weerstandsbanden gevonden die vergelijkbare spierwervingsactiviteitsniveaus en piekbelastingsniveaus produceren als vrije gewichten. Hetzelfde percentage aangeworven spiervezels is vergelijkbaar en de hoeveelheid kracht die de spiervezels moeten produceren is ook vergelijkbaar. Bovendien bleek uit een studie uit 2006, gepubliceerd in het "Journal of Strength and Conditioning", dat atleten die weerstandsbandoefeningen in hun trainingen integreerden, samen met vrije gewichtsoefeningen significant grotere ontwikkelingen in beenkracht zagen dan wanneer ze alleen vrije gewichten gebruikten.

Veiligheidsgedachten

Trainen met weerstandsbanden is veiliger en waarschijnlijk een betere keuze als je alleen aan het sporten bent. Wanneer u met losse gewichten heft, verhoogt u uw risico op letsel omdat u de gewichten boven uw lichaam en hoofd optilt. Als u de controle over de gewichten verliest, kan dit ernstig letsel tot gevolg hebben. Daarom wordt een spotter, die klaar staat om te helpen als u de controle verliest, aanbevolen bij het tillen van vrije gewichten. Voorzichtigheid is echter ook geboden bij het trainen met weerstandsbanden, omdat deze tijdens een oefening kunnen breken of breken. Controleer goed of elke band geen tekenen van slijtage vertoont voordat u ze gebruikt en zorg ervoor dat ze goed vastzitten aan stilstaande objecten die u tijdens het sporten gebruikt.

Gemak en betaalbaarheid

Als je krachttraining thuis of onderweg hebt, zijn weerstandsbanden waarschijnlijk de beste keuze. Banden zijn gemakkelijk op te bergen in een lade of in een koffer, omdat ze niet veel ruimte innemen. Reizen met een aantal losse gewichten is niet handig; het gebruik van weerstandsbanden betekent dat je geen hotel hoeft te vinden met een fitnesscentrum. Volgens het American College of Sports Medicine zijn weerstandsbanden goedkoper dan losse gewichten en kosten ze slechts zes tot 20 dollar.

Bekijk de video: Monster Full-Functional Gym - Barbarian Line (Juli- 2020).