Geschiktheid

Helpt het lopen op een loopband u buikvet te verliezen?

Helpt het lopen op een loopband u buikvet te verliezen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hardlopen kan visceraal buikvet verbranden.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Hardlopen op een loopband is een van de meest effectieve manieren om buikvet te verliezen - niet alleen verbrandt de activiteit calorieën voor algeheel vetverlies, maar het heeft ook direct invloed op het viscerale vet dat onder je buikspieren ligt. Optimaal vetverlies vereist echter een meerlagige aanpak van aerobe trainingen, caloriereductie en gewichtstraining. Voer of voer andere krachtige cardio 75 tot 150 minuten per week uit en tweemaal per week moet u gewichten tillen of lichaamsgewichtactiviteiten uitvoeren, zoals squats en situps.

Hardlopen en buikvet

Buikvet reageert bijzonder goed op hardlopen en andere aerobe oefeningen. Professor Kerry Stewart van de Johns Hopkins School of Medicine beweert zelfs dat cardio kan helpen om visceraal vet nog meer te verminderen dan een dieet of andere soorten lichaamsbeweging, en dat hardlopers een afname van de tailleomvang kunnen verwachten met regelmatige sessies. Je krijgt vergelijkbare resultaten met roeien, fietsen en zwemmen.

Lange termijn effecten

Nadat je je taille hebt gekrompen, kan hardlopen op de loopband het viscerale vet voorgoed weghouden. Oefening kan zelfs voorkomen dat diep buikvet terugkeert, zelfs als je wat aankomt, volgens onderzoek van de Universiteit van Alabama van Birmingham Department of Human Studies. Wetenschappers plaatsten deelnemers op drastisch verminderde diëten van 800 calorieën per dag; sommige lijners trainden, en anderen niet. Na de dieetfase werden de sporters geïnstrueerd om hun trainingen voor het volgende jaar te handhaven. Degenen die deze instructies volgden, kregen geen visceraal vet terug, hoewel ze dikker werden. Degenen die nooit trainden, evenals degenen die hun routine niet hielden, hadden daarentegen aan het einde van het jaar 33 procent meer visceraal vet.

Voorzorgsmaatregelen

Als je nieuw bent in het sporten of gezondheidsproblemen hebt, raadpleeg dan je arts voordat je begint met hardlopen. Hardlopen is een zware oefening en kan gewrichts- of spierletsel veroorzaken als je te hard, te snel duwt. Blijf in het begin stevig wandelen; begin met het opnemen van een minuut hardlopen en verhoog de loop-loopverhouding geleidelijk. Zorg ervoor dat je stevige schoenen maakt die zijn gemaakt voor hardlopen, en begin en eindig elke run met een warming-up van vijf minuten lopen.

Meer buikvet verliezen

Hoewel hardlopen een krachtig hulpmiddel is om buikvet te bestrijden, krijg je de beste resultaten met keuzes voor gezond eten en levensstijl. Het eten van volle granen, die rijk zijn aan vezels, kan helpen, omdat vezels je een vol gevoel geven na het eten - je beschermen tegen hongergevoelens waardoor je je dieet zou kunnen verbreken. Hele opties zijn volkoren brood en bruine rijst, terwijl wit brood en witte rijst worden verfijnd. Hoge stressniveaus en slechte slaapgewoonten kunnen ook visceraal vet verhogen, dus beoefen meditatie of yoga en streef vijf tot acht uur slaap per nacht.


Bekijk de video: Cardio voor vetverbranding: hoe vaak en hoe lang? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Zolomi

  Bravo, this excellent phrase is necessary just by the way

 2. Tami

  Het is het daarmee eens, deze vermakelijke mening

 3. Shermarke

  A female Windows 98 has been developed. A third has been added to the “yes” and “no” buttons: “maybe”.

 4. Colvyr

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Laten we bespreken.

 5. Moogunos

  Goed gedaan, wat een noodzakelijke zin ..., helder ideeSchrijf een bericht