Geschiktheid

De beste Russische Kettlebell-trainingen


De beste kettlebell-trainingen gaan terug naar de basis.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Het kiezen van de beste Russische kettlebell-training lijkt op het eerste gezicht een onmogelijkheid. Zoveel briljante trainers - Anthony DiLuglio, Lauren Brooks, Michael Skogg - maken innovatieve dvd-sessies om een ​​nieuwe, sterkere jij te creëren. Kettlebells-goeroe Pavel Tsatsouline, een voormalige instructeur van de Sovjet Special Forces fysieke training, biedt ook technische handleidingen voor het perfectioneren van de swing, deadlift en andere bewegingen. Zelfs met een overdaad aan keuzes, kunt u uw keuzes echter beperken tot de essentie om de beste training te vinden.

De klassieke bewegingen

De beste Russische kettlebell-trainingen zijn volgens driemaal wereldkampioen Lorna Kleidman, een trainer uit New York, gebaseerd op de originele, klassieke bewegingen. "De Russen hebben de voordelen van de kettlebells lang geleden ontdekt," merkt ze op. • En de beste trainingen zijn bewegingen zoals de dubbele of enkele arm schommels, schokken, drukken en rukken gedaan voor tijd.

Intervallen en getimede sets

Je kunt deze klassiekers mixen zoals je wilt. Een optie is om intervalreeksen uit te voeren. Voltooi elke beweging één minuut met elke arm, met een minuut rust tussen de bewegingen. • Voer minimaal zes sets uit, afhankelijk van het gewicht dat u gebruikt, en bouw elke week uw tijd voort, suggereert Kleidman. U kunt ook overschakelen naar een licht gewicht voor een lange set, in totaal 12 tot 14 minuten, waarbij u slechts eenmaal, na zes of zeven minuten van kant wisselt.

Beste vetverliesprogramma

In zijn boek 'Kettlebell-training' stelt leidende trainer Steve Cotter samen wat volgens hem de beste vetverlies- en kracht- en duurtrainingen zijn. Voor beginners die geïnteresseerd zijn in vetverlies, adviseert hij warming-up met de rond het lichaam pass, de halo, de deadlift, de beker squat en gezamenlijke mobiliteitsoefeningen. Uw hoofdsessie bestaat uit enkele schommelingen en enkele drukken. Til 20 seconden op gevolgd door 10 seconden rust, bekend als het Tabata-protocol, voor vier sets met een minuut herstel tussen de sets. Voor halfgevorderde sporters adviseert hij opwarmen met de deadlift met één been, de windmolen en gewrichtsmobiliteitsoefeningen. De hoofdsessie kan de dubbele swing, double clean, double front squat en Russian twist zijn.

Beste kracht- en uithoudingsprogramma

Voor beginners in kracht en uithoudingsvermogen, adviseert Cotter ongeveer hetzelfde menu als Kleidman: 10 herhalingen van de enkele swing, single clean, single press, de ruk en de beker squat, herhaald gedurende drie rondes. Voor tussentijdse sporters, stelt hij de dubbele schoon, 10 sets van 10 herhalingen; de eenarmige eikel, vijf sets van 10 herhalingen; en de dubbele voorhurk, 10 sets van 10 herhalingen.

Bronnen (2)

Bekijk de video: Pavel Tsatsouline - More Russian Kettlebell Challenges 2003 (Juli- 2020).