Sport

Hoe veilig te zijn op een crossmotor

Hoe veilig te zijn op een crossmotor


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je nieuw bent met rijden, bewaar de trucs voor de ervaren rijders.

Jupiterimages / Creatas / Getty Images

Rijden door het bos op een crossmotor kan een van de grootste geneugten van je leven zijn - maar het kan ook je leven beëindigen als je niet voorzichtig bent met hoe je rijdt en hoe je je voorbereidt. Zorgen voor uw veiligheid op een off-road motorfiets betekent dat u moet weten dat u uw fiets moet bedienen, enkele veiligheidsinspecties moet uitvoeren voordat u gaat rijden en de juiste veiligheidskleding draagt. In sommige staten moet u een training volgen voordat u op openbare grond rijdt. Als uw staat geen vereisten heeft, is het nog steeds een goed idee voor fietsers om te trainen, zich voor te bereiden en voorzorgsmaatregelen te nemen.

1.

Draag een helm die goed op uw hoofd past. Wat je niveau van expertise ook is, botsingen en vallen gebeuren, en een helm beschermt je kostbaarste goederen: je hersenen. Zoek naar een helm met het "DOT" -label erop, wat aangeeft dat deze is vervaardigd volgens de normen van het Amerikaanse Department of Transportation.

2.

Draag lange broeken en shirts, schoenen en handschoenen - op zijn minst - evenals knie-, schouder- en borstkussentjes. Zorg ervoor dat uw kleding niet los zit of niet past, omdat dit de werking van de fiets kan verstoren. Als uw helm geen eigen oogbescherming of gezichtsbescherming heeft, draag dan een veiligheidsbril.

3.

Lees de gebruikershandleiding voor uw fiets, van voor naar achter. Raadpleeg de website van de fabrikant als u geen gebruikershandleiding hebt voor de fiets waarop u rijdt.

4.

Volg een veiligheidscursus voor het leren omgaan met de fiets, sturen, stoppen en algemeen onderhoud van de fiets. Het ministerie van motorvoertuigen of parken en recreatie van uw staat is een goede plek om te beginnen met het vinden van veiligheidscursussen voor motorfietsen en crossmotoren. Mogelijk hebt u privé-off-road trainingsprogramma's voor motorfietsen in uw regio of toegang tot de "Dirt Bike School" -cursussen aangeboden door de Motorcycle Safety Foundation.

5.

Vermijd het rijden op de weg, tenzij je een weg oversteekt om op een ander pad te komen. Uw crossmotor is niet bedoeld om op straten, wegen of snelwegen te rijden en beschikt mogelijk niet over de juiste verlichting of veiligheidsvoorzieningen.

6.

Kies een fiets die de juiste maat voor u heeft, zodat u altijd de controle over de fiets behoudt. Rijden op een fiets die te groot is - of zelfs te klein - kan betekenen dat het moeilijker is om de remmen te bedienen en de fiets te sturen. Uw staat heeft mogelijk geen voorschriften over de maat en het type fiets dat u mag rijden, maar in het algemeen moet u alle bedieningselementen kunnen bereiken.

7.

Inspecteer de fiets vóór elke rit. Controleer de bandenspanning om te controleren of de banden goed zijn opgepompt. Test de remmen om te controleren of ze werken. Geef alle andere bedieningselementen een snelle test om te controleren of ze goed werken en niet los of gebroken zijn. Laat de fiets dan repareren voordat u gaat rijden.

8.

Bestuur te allen tijde de controle en vermijd het rijden in omstandigheden en op terreinen die uw mogelijkheden te boven gaan of die risico's inhouden. Deze omvatten modder, stilstaand water, sneeuw, regen en steile heuvels - die mogelijk niet geschikt zijn voor elke rijder.

Dingen nodig

 • Helm
 • Stofbril
 • Lange broek
 • Lang shirt
 • handschoenen
 • Schoenen met gesloten teen

Tip

 • Als je met kinderen rijdt, zorg er dan voor dat ze ook veiligheidscursussen hebben gevolgd die in jouw staat worden aangeboden. Kinderen hebben geen ervaring met het rijden op motorfietsen of het besturen van andere soorten voertuigen en veiligheidstips die voor u misschien een tweede natuur lijken, zullen voor hen niet zo vanzelfsprekend zijn. Laat een kind nooit een crossmotor besturen en volg alle wetten met betrekking tot het rijden met kinderen.

Waarschuwing

 • Rijd nooit op je crossmotor onder invloed van drugs of alcohol - en rijd ook niet met mensen die dat hebben gedaan.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Veilig op de weg met de motor (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tyrelle

  Volgens mij. Je vergist je.

 2. Marven

  Ik bevestig. Ik ben het eens met al het bovenstaande. We kunnen over dit onderwerp praten. Hier, of in de middag.

 3. Faugis

  Maar vandaag haast ik me helemaal niet, ik verloor in het casino en vergat mijn paraplu in de taxi :) niets zal doorbrekenSchrijf een bericht