+
Geschiktheid

Veilige knie-stretch voor strakke knieën


Door je knieën te strekken, kun je blessures voorkomen.

Of het nu gaat om beperkte mobiliteit of pijn, knieproblemen kunnen een wereld van frustratie veroorzaken. Strakke knieën kunnen zelfs de meest elementaire activiteiten moeilijk maken, van het uitlaten van uw hond tot een aerobicsles, kniepijn maakt zelfs leuke activiteiten onaangenaam. Om beklemming op uw knieën te voorkomen, zullen regelmatige bewegingen en strekken de kans op mobiliteitsproblemen helpen verminderen. Zelfs kleine rekoefeningen gedurende de dag - op kantoor of thuis - kunnen de gezondheid van de knie aanzienlijk verbeteren.

Bewegen of niet bewegen

Voordat u met een training begint, wordt dynamisch rekken - rekbewegingen waarbij beweging betrokken is - aanbevolen boven statisch rekken, waarbij u de rek zonder beweging vasthoudt. Hoewel beide soorten stretchen voordelen bieden, worden volgens Human Kinetics steeds meer dynamische rekoefeningen aanbevolen omdat ze de algehele flexibiliteit bevorderen en tegelijkertijd het bewegingsbereik en de functionele mobiliteit verbeteren. Gebruik dynamisch uitrekken aan het begin van een trainingsroutine om uw knie veilig op te warmen en statisch uitrekken aan het einde om uw spieren te laten afkoelen en verlengen.

Staande knie strekt zich uit

Het voordeel van staande kniestrekoefeningen is dat ze bijna overal kunnen worden gedaan, en vrij discreet zijn, waardoor ze goede keuzes zijn voor wanneer u op het werk of thuis bent, wanneer op de vloer komen misschien geen optie is. Oefeningen zoals heupschommelingen en schopvariaties - aan de zijkant, aan de voorkant en achteraan voor een stompe workout - vergroten uw bewegingsbereik en moedigen flexibiliteit aan. Met staande rek - zoals een staande kuitrek - kunt u uw lichaamsgewicht gebruiken om de rek van de rek indien nodig te vergroten. Ga staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar, je armen recht voor je, handen tegen de muur en stap achteruit met je rechterbeen terwijl je je schouderbladen naar beneden en naar achteren trekt. Leun met uw lichaam naar de muur, buig naar de ellebogen terwijl u uw rechterbeen recht houdt en uw gewicht naar voren verplaatst. Houd 15 tot 30 seconden vast voordat je van kant wisselt en stap achteruit met je linkerbeen. Herhaal dit ongeveer twee tot vier keer.

Liggende knie strekt zich uit

Liggen plaatst de minste hoeveelheid druk op je knieën, terwijl het nog steeds helpt strakke spieren te strekken. Je kunt een liggende knie-stretch gebruiken om op te warmen voordat je naar een staande knie-stretch gaat, waar meer gewicht op je knieën wordt gelegd. Ga op je rug liggen met je voeten bij elkaar en breng een knie omhoog naar je borst, wikkel je handen rond de achterkant van de knie en trek deze voorzichtig verder omhoog. Je kunt de stretch 15 tot 30 seconden vasthouden, of je kunt je voet buigen en je heup naar buiten draaien, waarbij je je knie van je andere been af ​​beweegt om de stretch in een dynamische te veranderen. Schakel tussen knieën en herhaal dit twee tot vier keer per knie.

Regelmatig strekken voor knieën

Hoewel regelmatig strekken essentieel is voor de algehele gezondheid, kan chronische kniepijn of benauwdheid een symptoom zijn van een ernstiger, onderliggende aandoening. Als u regelmatig kniepijn ervaart, kunt u problemen hebben met uw pezen of uw gewrichten die medische aandacht vereisen. In het bijzonder kunnen gescheurde ligamenten of artrose leiden tot regelmatige kniepijn en beklemming in het gebied. Als u regelmatig strakke knieën ervaart, neem dan contact op met een arts om ervoor te zorgen dat er geen ernstigere medische complicaties zijn.