Sport

Basketbaltraining om af te vallen


Basketbal is een geweldige manier om gewicht te verliezen en in vorm te komen.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Als je ooit op het basketbalveld bent gestapt, heb je waarschijnlijk de haast gevoeld om een ​​groot schot te maken of deel uit te maken van een winnend team. Het spel heeft veel positieve kanten, maar een van de grootste is misschien wel het vermogen om je in topvorm te houden. Door slechts één uur basketbal te spelen, kun je tot 750 calorieën verbranden en je lichaam trainen en vormen door veel verschillende spiergroepen te trainen.

Een stichting voor succes sprinten

Tijdens een standaard basketbalspel rent een gemiddelde speler rond de 105 intensieve sprints. Deze sprints zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van fast-twitch spiervezels die spieren opbouwen en je lichaam versterken. Door full-court sprints in je workout op te nemen, zorg je ervoor dat je je onderlichaam aan het tinten bent, terwijl je explosiviteit en behendigheid krijgt die handig zijn voor het spelen van verdediging en snel van richting veranderen. Dribbel een basketbal tijdens uw sprinttraining om uw balbeheersingsvaardigheden te ontwikkelen.

In actie komen

Squat sprongen helpen je bij het ontwikkelen van je onderrug, hamstrings en quadriceps spieren terwijl je je verticale sprong verbetert. Kies een plek op het achterbord en ga in squat positie zitten met je gewicht gelijkmatig verdeeld over beide voeten. Met je armen naar boven gestrekt, spring en probeer je de plek te raken die je op het bord hebt gekozen. Als u het bord niet kunt bereiken, selecteert u een plek op de muur. Spring zo vaak als je kunt in een bepaalde periode, en concentreer je om ervoor te zorgen dat je het juiste formulier gebruikt.

Duwen op de envelop

Push-ups zijn een van de meest eenvoudige, maar effectieve trainingen die u kunt doen om de kracht van het bovenlichaam voor basketbal te vergroten en uw armen, borst en kern te versterken. Je triceps en borst zitten boordevol snelle spiertrekkingen die je zullen helpen meer gebeeldhouwd en sterk genoeg te worden om in de verf te vechten. Je krijgt maximale resultaten als je zoveel pushups doet als je kunt binnen een ingestelde periode, rust voor dezelfde hoeveelheid tijd en herhaal het proces.

Glijdend naar Defensieve Dapperheid

Neem een ​​volledige lichaamstraining op in je basketbalconditioneringsprogramma door defensieve dia's te doen. Beginnend bij de basislijn, ga je in de juiste defensieve positie met je billen naar beneden, je borst uit en je armen uitgestrekt naar de zijkanten. Blijf in deze positie, schuif je voeten de baan op naar de vrije worplijn, naar de basislijn, terug naar de vrije worplijn en keer terug naar de basislijn. Defensieve glijbanen doen wonderen voor uw conditie en helpen u snel af te vallen.

Fotocredits

  • Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Bekijk de video: THENX EURO TOUR - ZURICH SWITZERLAND. 2018 (Juli- 2020).