Sport

Wat is het geheim van een snelle fluttertrap tijdens het zwemmen?

Wat is het geheim van een snelle fluttertrap tijdens het zwemmen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De beenkracht van een fluttertrap is afhankelijk van de enkelverlenging.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Terwijl de kracht van een fluttertrap begint op je heupen en wordt gegenereerd door de grote spieren in je benen, ligt het geheim van een snelle trap in de positie van je voeten. De fluttertrap houdt in dat je je benen op en neer beweegt in een zweepachtige beweging met je knieën licht gebogen en je tenen gericht. Hoe meer je enkel naar beneden reikt - plantaire flexie - hoe minder je je knieën buigt en hoe sneller je schopt.

Voortbewegen of slepen

Als er maar zwemmers werden gebouwd als zeemeerminnen met één lange staart. De seconde dat je benen opengespleten worden in de fluttertrap, zullen je benen de weerstand van het water tegenkomen. Zodra je je benen weer bij elkaar trekt, genereer je voortstuwende kracht. Zolang je meer kracht creëert dan slepen, ga je vooruit. De hoeveelheid voortstuwing in je trap wordt bepaald door het bewegingsbereik van je voet. Als de beweging van je voeten klein, snel en soepel is, zullen je voeten bijdragen aan ongeveer 10 tot 15 procent van je snelheid in water, volgens Masters-zwemmer Marty Hull, die raadpleegt voor het Stanford University-zwemteam op Swimming World. Beginnende zwemmers schoppen vaak te groot en spatten het water, wat weerstand veroorzaakt en hen vertraagt. Probeer net genoeg te trappen om je lichaam in een horizontale positie in balans te houden.

Minder of meer dan 90 graden

Hoe ver je je enkels kunt strekken en je tenen in de fluttertrap kunt richten, bepaalt hoeveel beenkracht op het water wordt overgedragen. Hoe meer vermogen u genereert, hoe meer afstand wordt afgelegd bij elke slag. Als je voet veel meer dan 90 graden naar voren buigt, hoef je je knieën nauwelijks te buigen en bereik je de grootste aandrijving, volgens Hull. Omdat de druk van het water helpt om je voet in deze optimale positie te houden, hoeven je kuitspieren niet te werken en hebben ze weinig bloedtoevoer nodig. Je lichaam stuurt je bloedtoevoer naar je borst en armen, die bijdragen aan het leeuwendeel van de voortstuwing. Voetflexie op 90 graden of iets meer vereist dat u uw knieën licht buigt. Uw kuiten moeten echter werken om uw voeten in de juiste positie te houden. Als je voetflexie minder dan 90 graden is, moet je je knieën nog meer buigen om de juiste hoek van je voeten te behouden. Het is de grotere buiging van je knieën die weerstand veroorzaakt en voorwaartse aandrijving teniet doet.

Focus op enkelflexibiliteit

Voor elke incrementele toename van het bewegingsbereik van uw voet, zult u niet alleen meer voortstuwende kracht in de fluttertrap produceren, maar ook zult u minder inspanning nodig hebben om het te doen. Kortom, strek je enkels en de tarsale-middenvoetsgewrichten in je voeten. Hoewel sommige zwemmers stretchplanken gebruiken of hun voeten onder banken buigen, kan dit soort stretchen de enkelgewrichten belasten. Begin met een veilige rek voor je enkels door op een stoel of op de vloer te zitten en je rechterbeen over je linkerdij te kruisen. Houd de punt van uw rechtervoet vast en buig uw voet langzaam naar beneden, waarbij u lichte druk uitoefent en de rek langs uw voet voelt. Houd de piekpositie 30 seconden vast. Keer de positie van uw benen om en herhaal de rek voor uw linkervoet. Nog een eenvoudige rek is om op de grond te zitten met je benen uitgestrekt voor je. Probeer je tenen zo ver mogelijk naar beneden te richten en houd de positie dan een seconde of twee vast. Keer de beweging om door uw voeten zo ver mogelijk naar achteren te buigen. Herhaal het point-and-flex patroon 10 keer.

Sterke en buigzame heupflexoren

Naarmate je enkelflexibiliteit verbetert, wordt je fluttertrap sneller. Een snelle schop verhoogt echter de vraag naar je heupflexoren. Strek en versterk je heupflexoren om de verandering in je trap te compenseren. Begin bijvoorbeeld een heupbuigerrek door een uitvalpositie aan te nemen met je rechterbeen voor je en je knie gebogen in een hoek van 90 graden. Je linkerknie moet op de grond worden geplant en ook in een hoek van 90 graden worden gebogen. Plaats uw handen op uw heupen en duw uw heupen langzaam naar voren, waarbij u de rek in uw linkerheupflexoren voelt. Houd de piekpositie 30 seconden vast. Wissel van beenpositie en herhaal de oefening om je rechterheupbuigers te strekken. Om je heupflexoren te versterken, voer je een verticale schopoefening met vinnen uit aan het diepe uiteinde van het zwembad. Houd je lichaam rechtop en trap 30 seconden met rechte benen. Probeer je knieën niet te buigen, waardoor je heupbuigers worden ontlast. Begin met een of twee trapintervallen van 30 seconden. Bouw maximaal acht tot 10 intervallen op en rust 20 seconden tussen elke interval.


Bekijk de video: SNELLE: "Ik vind genoeg rappers geen leuke gasten". BIECHTEN BITCH (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jobe

  Ik denk dat hij het mis heeft.

 2. Quaashie

  Ik heb gedacht en heb de gedachte verwijderd

 3. Tygohn

  Ik denk dat ik fouten maak. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.

 4. Hanly

  Ik vind dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. We zullen bespreken. Schrijf in PM.

 5. Telemachus

  Bedankt, kan ik ook iets voor je betekenen?

 6. Gawyn

  Post iets andersSchrijf een bericht