Geschiktheid

Zittend schuine oefeningen voor zwangere vrouwen

Zittend schuine oefeningen voor zwangere vrouwenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Doe schuine oefeningen op een stabiliteitsbal om de intensiteit te verhogen.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Je schuine spieren langs de zijkanten van je buik helpen je je bovenlichaam te draaien en van links naar rechts te buigen. Het uitvoeren van zittende schuine oefeningen tijdens alle drie de trimesters van de zwangerschap kan deze spieren versterken, zwangerschapsgerelateerde rugpijn verminderen en uw houding verbeteren, merkt Dr. Paula Amato op in het boek 'Zwangerschap dag voor dag'. Omdat buikspieroefeningen op je rug de bloedtoevoer naar je baby kunnen verminderen, is het veiliger om schuine oefeningen te doen vanuit een zittende positie. Praat met je verloskundige voordat je een nieuwe oefening probeert terwijl je zwanger bent.

Fysiek worden

Richt uw schuine punten met zijbochten. Ga rechtop zitten met je armen langs je lichaam. Houd je armen en romp recht, buig naar rechts en bereik je vingertoppen naar de vloer. Keer terug naar de startpositie en herhaal aan de andere kant. Je kunt ook schuine wendingen maken door iets achterover te leunen, je ellebogen te buigen en je handen dicht bij je borst te houden. Draai je torso naar links totdat je spanning voelt in je schuine kanten en draai vervolgens naar rechts. Of doe de beenlift en draai oefening door op de rand van je stoel te zitten met je rechterknie gebogen en je rechtervoet op de vloer. Strek uw linkerbeen uit tot het recht is terwijl u uw bovenlichaam naar links draait. Herhaal dit aan de andere kant. Voor het beste resultaat streeft u naar 20 herhalingen van elke oefening aan elke kant.

Meng het

Zolang u eraan gewend bent en uw arts het goedkeurt, kunt u de intensiteit van elke zittende schuine oefening verhogen door een paar halters of een medicijnbal vast te houden. Je kunt tijdens het sporten ook op een stabiliteitsbal zitten, waardoor je schuine spieren harder moeten werken terwijl je worstelt om rechtop op de bal te blijven. Naarmate je schuine kracht verbetert, kun je tijdens het trainen een of beide voeten optillen om je spieren verder uit te dagen.

Form Fixes

Plaats uw houding breed om uw lichaam gestabiliseerd te houden terwijl u zittende schuine oefeningen uitvoert. Concentreer u op het gebruik van uw schuine spieren om elke oefening uit te voeren. Laat uw armen of nek niets van het werk doen - dit kan niet alleen leiden tot letsel, het vermindert de spanning in uw schuine kanten. Ga altijd rechtop zitten en houd uw wervelkolom in een neutrale positie tijdens het uitvoeren van de oefeningen - buig of buig nooit uw rug, wat kan leiden tot ongemak.

Veiligheid eerst

Stop onmiddellijk met het doen van schuine oefeningen en raadpleeg uw arts als u extreme kortademigheid, duizeligheid, vruchtwaterlekkage, contracties, vaginale bloedingen, intense spierzwakte of pijn op de borst ervaart. Dr. Amato waarschuwt in "Zwangerschap van dag tot dag" dat dit tekenen kunnen zijn van een ernstige complicatie, zoals vroegtijdige bevalling. Adem altijd goed tijdens het sporten. Adem uit tijdens het samentrekkende gedeelte van de schuine oefening - wanneer je draait of buigt - en adem in als je terugkeert naar de beginpositie.


Bekijk de video: Oefeningen tijdens de zwangerschap: Side bench - 24BabyTV (Augustus 2022).