Geschiktheid

Hoe een Home Gym voor dames in te stellen


Thuis sporten is voor veel vrouwen comfortabeler.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Als je aan een sportschool denkt, stel je je waarschijnlijk zwaargewicht machines, cardiomachines en een indrukwekkende weergave van vrije gewichten voor. Hoewel deze items standaard zijn voor een commerciële sportschool die veel mensen bedient, is een homegym voor vrouwen veel anders. Hier kunt u de apparatuur aanpassen voor individueel gebruik, met gepersonaliseerde oefeningen die zijn ontworpen om uw specifieke fitnessdoelen te bereiken. Vrouwen hoeven niet alleen lichte gewichten te gebruiken - gebruik een verscheidenheid aan gewichten en andere apparatuur om een ​​uitgebreid oefenplan te implementeren dat cardio, krachttraining en flexibiliteit omvat.

Stel uw fitnessdoelen in. Vrouwen kunnen zich richten op verschillende doelen of combinaties, zoals gewichtsverlies na de zwangerschap, betere spierdefinitie in hun benen of bovenarmen of zelfs een kleinere achterkant.

Richt uw apparatuur om uw doelen, vaardigheden en klimaat te ondersteunen. Overweeg aerobe apparatuur zoals een loopband of hometrainer, die verstelbaar en bruikbaar zijn op regenachtige of warme dagen. Als deze stukken te groot of te duur zijn, selecteer dan een springtouw of stel een gebied in waar je met dvd's kunt trainen om traditionele probleemgebieden aan te pakken, zoals je knotjes, dijen of buik. Investeer in krachttrainingsstukken zoals een stabiliteitsbal, medicijnbal of weerstandsbanden. Kies halters en andere gewichten met zorg, beginnend met kleinere, lichtere gewichten die comfortabel zijn om op te tillen maar toch uitdagend zijn. Voor flexibiliteitswerk krijg je een mat en een yogablok dat kan worden gebruikt om rekoefeningen te wijzigen om ze min of meer uitdagend te maken.

Kies de locatie voor uw sportschool. U voldoende ruimte voor uw apparatuur en activiteiten. Loopbanden en elliptische trainers vereisen ongeveer 30 vierkante voet, terwijl een trapklimmer slechts 10 tot 20 vierkante voet in beslag neemt. Vrije gewichten kunnen overal van 20 tot 50 vierkante voet dekken, maar kleinere gewichten nemen minder ruimte in beslag. Controleer de plafondhoogte van de ruimte, want u hebt verticale ruimte nodig voor uw activiteiten. Verlichting en ventilatie zijn andere factoren bij het vinden van een thuisgymnastiek. Kies voor een goed verlichte ruimte met een goede luchtstroom om de temperatuur en vochtigheid op een comfortabel niveau te houden.

Evalueer uw apparatuur om ervoor te zorgen dat uw homegym een ​​aanwinst is in uw fitnessplan. Breng indien nodig aanpassingen aan. Doorloop een circuit met verschillende trainingsstations in de sportschool, zoals cardio- en krachttraining, om ervoor te zorgen dat alles gemakkelijk toegankelijk en comfortabel te gebruiken is.

Items die u nodig heeft

  • Apparatuur voor krachttraining

  • Cardio-apparatuur

  • Fitness-dvd's (optioneel)

  • Stabiliteitsbal (optioneel)

  • Medicijnbal (optioneel)

  • Oefenmat

  • Yoga blok

    • Bekijk de video: Episode 7. Starten aan een homegym - 3 toestellen (Augustus 2020).