Sport

Hoe een downswing te voorkomen


Een ondiep dalend pad verbetert uw contact met de golfbal.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Tachtig procent van de golfers slaat plakjes, trekt en trekt aan haken omdat hun neergang te steil is, volgens Dr. Jim Suttie, een in Florida gevestigde golfinstructeur. Spelers met een steile neergang brengen de club naar beneden met de schacht bijna loodrecht op de grond. Bij impact neigt hun club van buitenaf over de doellijn te bewegen. Als dit je swing beschrijft, kun je je schoten rechttrekken door je downswing te verzwakken, waardoor de ashoek platter wordt op de downswing, zodat het clubhoofd de bal na botsing van binnen de doellijn nadert.

Swing Tips

1.

Sta langer op adres. Een meer rechte houding zal u helpen om een ​​meer gelijkmatige schouderbocht te maken. Dat maakt het gemakkelijker om de club om je lichaam te slingeren.

2.

Zet je hoofd achter de bal. Deze positie helpt je om je bovenlichaam achter de bal op de backswing te krijgen, waardoor je in een betere positie komt voor een ondiepe downswing.

3.

Houd de club meer voor je lichaam en dichter bij de doellijn op je afhaalmaaltijden. Spelers met steile downswings hebben de neiging om de club naar binnen te trekken op de downswing en deze naar buiten te draaien op weg naar beneden. Om je downswing te verzachten, moet je dat patroon omkeren.

4.

Draai een volledige schouder zodat je rug naar het doel bovenaan je achterzwaai gericht is. Een diepere bocht brengt je in positie om de club naar beneden te zwaaien op een meer ondiep pad.

5.

Begin met je downswing met je onderlichaam, verplaats je gewicht naar je voorste voet en draai je heupen naar het doel. Steile swingers beginnen vaak met het bovenlichaam en gooien de knots naar de doellijn.

6.

Houd uw rug naar het doel gericht terwijl u voelt dat de zwaartekracht uw armen naar beneden trekt vanaf de bovenkant van de achterzwaai. Als je je rug omdraait, blijft je club naar beneden bewegen binnen de doellijn, wat leidt tot een oppervlakkige aanpak.

7.

Overdrijf het gevoel van proberen te zwaaien van binnen de doellijn naar buiten. Voel alsof je probeert de bal naar het juiste veld te slaan. Het binnen-naar-buiten pad bevordert een ondiepe benadering van de bal.

Open houding boor

1.

Raak ballen vanuit een extreem open houding om te leren hoe je de club op een ondiep pad naar beneden kunt leiden. De in Florida gevestigde golfinstructeur Jim McLean gebruikt deze oefening om golfers te leren die de club meer rechtop kunnen nemen en meer vanuit de doellijn naar beneden kunnen slingeren.

2.

Opgezet met een overdreven open houding, je voeten 30 tot 40 graden links van het doel uitgelijnd als je een rechtshandige speler bent. Vanuit deze positie moet je steiler terugzwaaien, waardoor je gedwongen wordt het pad om te keren en naar beneden te slingeren op een ondiep pad.

3.

Zwaai de club terug langs je voetlijn. Laat je club terug buiten de doellijn gaan en omhoog gaan op een steil pad. Het gevoel dat de club licht en verticaal is.

4.

Probeer tijdens de neergang de bal rechts van het doel te raken. Om dit te doen, moet je de club omleiden zodat je downswing van rond je lichaam komt en terugkeert naar de bal vanuit de doellijn. Het voelt alsof je rechterschouder lager is dan je linker terwijl je door de bal slingert en rechts van je doelwit uitkomt.

Bekijk de video: Hoe start ik met de downswing (Juli- 2020).