Geschiktheid

10 beste yogahoudingen voor vrouwen


Yoga en diepe ademhaling verlichten stress van je dag.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Yoga biedt voordelen voor vrouwen die verder gaan dan gewichtsbeheersing, het verhogen van hun zelfrespect, het verlichten van stress, het verbeteren van je humeur en het geven van een energieboost. Voor vrouwen verlicht het beoefenen van yoga ook symptomen die u kunt ervaren tijdens uw menstruatie en menopauze. U kunt zich ook richten op veelvoorkomende problemen in het lichaam van een vrouw met specifieke poses.

Yoga stelt voor je figuur

Plankhouding en zijplankhouding zijn twee yogahoudingen die je van top tot teen doen leunen. Begin en eindig plankhouding van neerwaartse hond, die ook je armen en schouders versterkt. Houd in de plank je armen loodrecht op de vloer en je ruggengraat recht. Kom in de zijplankhouding van plank door een arm in de lucht te tillen en je heupen te draaien zodat ze naar de muur in plaats van de vloer zijn gericht. Ga terug naar de plank om van kant te wisselen. Concentreer je op het strekken en verlengen van je lichaam in deze houding om lange, magere spieren op te bouwen waardoor je er langer en dunner uitziet. Zijplank kleurt je armen, buik, billen en dijen. Het richt zich ook op je liefdehandvatten en zadeltassen, twee gebieden waar vrouwen gemakkelijk dik worden.

Yoga vormt voor je menstruatie

Butterfly Pose helpt ongemakkelijke symptomen van menstruatie te voorkomen. Het is een zittende houding die je uitvoert door de zolen van je voeten bij elkaar te brengen en je hielen zo dicht mogelijk bij je bekken te houden. Het opent je heupen en ontspant je onderrug, dus het is een goede houding om te oefenen als je pijn hebt tijdens je menstruatie. Kikkerhouding opent ook je heupen en verbetert de bloedsomloop in je bekken, wat symptomen van menstruatiepijn kan verminderen. Kom in kikkerhouding door op je buik te liggen. Om een ​​halve kikker te vormen, pak je de bovenkant van een voet met dezelfde hand en trek je deze naar je billen, en om een ​​volledige kikker te vormen, pak je beide voeten met de bijbehorende hand. Liggende heldenhouding is vergelijkbaar met een volledige kikkerhouding, je ligt op je rug in plaats van op je buik. Het verbetert je spijsvertering en bloedsomloop, verlicht menstruatieongemakken en stimuleert vermoeide benen.

Yoga stelt voor menopauze

Vrouwen doorlopen perimenopauze meestal tussen de leeftijd van 45 en 55. Tijdens deze fase fluctueren hormoonspiegels en veroorzaken verschillende ongemakkelijke symptomen. Sommige hiervan zijn opvliegers, slaapproblemen, vermoeidheid, angst, prikkelbaarheid, depressies en stemmingswisselingen, geheugenstoornissen en onregelmatige menstruatie. Liggende heldenhouding is herstellend tijdens de menopauze en tijdens je menstruatie. Andere houdingen die de symptomen van de menopauze verlichten en helpen om je menstruatie regelmatiger te laten voorkomen, zijn bridge pose, liggende pose met hoek en head-to-knie pose. Kom in brughouding, wat een achterwaartse buiging is, liggend op je rug met je voeten plat op de vloer en til je bekken op. Liggende gebonden hoekhouding is als een vlinderhouding, behalve dat het een liggende houding is waarbij je bovenlichaam op je mat ligt. Hoofd-tot-knie is een zittende voorwaartse buiging, waarbij u uw bovenlichaam tegelijkertijd over één been vouwt.

Yoga stelt voor stressverlichting

De kinderhouding is een verjongende houding om je onderrug te strekken, stress in het lichaam te verlichten en je geest te ontspannen. Kom erin vanuit je handen en knieën; leun achterover op je hielen en strek je armen voor je uit, terwijl je je voorhoofd op de mat laat rusten. Duivenhouding is een andere spanningsvrijmakende houding die u ook mentaal ontspant. Het strekt je heupen uit, die de neiging hebben om opgebouwde spanning op te slaan tijdens het zitten gedurende de dag. Vooral vrouwen hebben meer spanning in de heupen dan mannen. Je kunt erin komen vanuit een longe- of Warrior-positie. Strek een been recht naar achteren plat op de vloer, met het andere been gebogen en naar buiten gedraaid. Ga op je buitenbeen zitten en houd je heupen zo vierkant als je kunt. Haal diep adem terwijl je je uitrekt om het ontspannende effect te intensiveren.

Bekijk de video: 4 Yoga oefeningen voor tijdens de zwangerschap (September 2020).