Geschiktheid

Zes principes van Pilates

Zes principes van PilatesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pilates is een vloeiend bewegingssysteem.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Pilates is een systeem van oefeningen ontworpen om uw krachtpatser, kracht of kern te versterken. Joseph Pilates noemde zijn oefeningen oorspronkelijk contrologie vanwege de verbinding tussen geest en lichaam die nodig is om de bewegingen correct en effectief uit te voeren. Pilates wees op zes primaire heersende principes die zijn manier van oefenen doordringen. Als u deze principes begrijpt, kunt u meer uit een Pilates-training halen.

Concentratie

Concentratie in Pilates betekent dat u goed let op hoe uw spieren reageren tijdens elke oefening. Dit principe maakt Pilates tot een echte lichaamsbeweging. Door de nadruk te leggen op de specifieke spier die wordt gewerkt, kunnen betere resultaten worden bereikt.

Controle

Geen enkele beweging in Pilates wordt willekeurig uitgevoerd. Pilates geloofde dat slordige bewegingen tot letsel kunnen leiden. In Pilates kunt u slechts drie tot vijf herhalingen van elke oefening doen - maar elke oefening wordt zo uitgevoerd dat u nooit alleen maar de bewegingen doorloopt.

Centrum

Het centrum in Pilates verwijst naar de kern, bestaande uit de spieren van de onderrug, buikspieren en billen. Je energie komt voort uit de energie van het centrum en stroomt naar buiten naar de periferie. Het concept van centreren houdt ook in dat u zowel uw rechter- als linkerkant gelijkmatig bewerkt.

Vloeistof of stroom

Oefeningen in Pilates worden naadloos uitgevoerd en lopen van de ene naar de andere. Vloeistof betekent dat er geen statische of schokkerige bewegingen zijn. Wanneer correct gedaan, mengen Pilates-oefeningen zich als een wals.

Precisie

In Pilates-oefeningen is elke beweging precies ontworpen voor maximale effectiviteit. Je kunt jaren doorbrengen met het leren van de juiste afstemming, lichaamshouding en plaatsing van ledematen. Elke oefening wordt zeer gedetailleerd onderwezen, waarbij geen enkel detail wegwerpbaar is.

Ademen

Volledige uitademingen en inhalaties zijn essentieel voor de Pilates-methode. Juiste ademhaling kan je helpen elke oefening nauwkeurig uit te voeren en je energie geven voor de volgende. Inademen wordt afgeraden.

Drie aanvullende principes

Drie aanvullende principes worden minder vaak besproken, maar vormen de kern van de Pilates-methode. Het verbeeldingsprincipe verwijst naar de manier waarop het lichaam tot fysieke respons kan worden geactiveerd. Tijdens een Pilates-training kan visualisatie u helpen de oefening beter uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld visualiseren dat de riemen uw benen op hun plaats houden of een gewicht dat over uw buik wordt vastgebonden om u te helpen de stabiliteit te behouden. Pilates houdt ook het intuïtieprincipe in, wat betekent dat je naar je lichaam luistert en in je eigen tempo vorderingen maakt. Het uiteindelijke principe van integratie houdt in dat u uw lichaam als geheel moet bekijken. Elke Pilates-oefening omvat het activeren van meerdere spieren, waardoor uw lichaam in zijn geheel kan werken - niet afzonderlijk worden aangesproken.


Bekijk de video: Les principes du Pilates - Cardio & Pilates 3 (Augustus 2022).