Sport

Een echt lederen basketbal verzachten


Je kunt pas naar het sterrendom schieten als je je bal hebt gebroken.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Terwijl basketballen gemaakt van rubber en composietmaterialen klaar voor gebruik uit de doos komen, moet een lederen bal worden ingebroken voordat je ermee kunt spelen. Dit lijkt misschien een pijn, maar lederen ballen zijn moeilijker en duurzamer. Ze zijn ook vergelijkbaar met officiële NBA-ballen, waardoor ze een ideale keuze zijn als je wilt spelen als de profs.

1.

Was je handen voordat je begint met het schoonmaken van je bal. Olie en vuil van uw handen kunnen het gevoel van de bal veranderen en het moeilijker maken om in te breken. Veeg uw bal af met een droge, stofvrije doek om ervoor te zorgen dat er geen vuil, puin of verpakkingsmateriaal op blijft hangen. Oefen niet te veel druk uit met je doek, anders kan de doek vast komen te zitten in de ribbels van de bal, waardoor de stof achterblijft.

2.

Breng een lederen conditioner op je bal aan en wrijf de conditioner in de hele bal met een lederen conditioneringsdoek. Veel leren conditioners worden met deze doeken meegeleverd, maar je kunt er ook een apart kopen. Laat de conditioner 15 tot 20 minuten in het leer weken en gebruik een nieuwe doek om eventuele extra conditioner af te vegen. Herhaal dit proces totdat je leer zacht begint te worden. Het duurt meestal drie tot vijf behandelingen voordat dit gebeurt.

3.

Begin met je bal te gebruiken. Dribbel het op een sportschoolvloer of een ander glad, gelijkmatig oppervlak en oefen schietmanden. Het gebruik van je bal helpt het leer losser te maken, waardoor de bal meer stuitert en het leer minder stijf wordt. Terwijl je je bal breekt, veeg je deze na gebruik af met de droge doek om ervoor te zorgen dat vuil en stof niet in kleine scheurtjes in het leer zakken.

Dingen nodig

  • Pluisvrije doek
  • Leren conditioneringsdoek
  • Leren conditioner

Tip

  • Leer heeft de neiging om na verloop van tijd kleine krassen en andere onvolkomenheden te ontwikkelen, maar dit is geen reden tot zorg tenzij het leer begint te scheuren.

Bekijk de video: Midnight Express 1978 (September 2020).