Geschiktheid

Hoe snel aerobe oefeningen doen na een C-sectie?


C-secties kunnen vooraf worden gepland onder bepaalde omstandigheden.

Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images

Oefening is misschien niet een topprioriteit net na de bevalling, vooral als u een C-sectie had, wat vaak resulteert in een langer herstel. Dagelijkse activiteit is echter een belangrijk onderdeel van het genezingsproces en helpt uw ​​lichaam terug te brengen in de vorm van vóór de zwangerschap. Met name aerobe oefeningen kunnen u helpen om overtollig gewicht te laten vallen, uw spieren te trainen en u energie te geven. Er zijn echter enkele overwegingen voordat u met een aerobisch programma begint, zoals wanneer u moet beginnen met trainen, wanneer u de intensiteit moet verhogen en welke soorten activiteiten geschikt zijn na keizersnede. Praat met uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint na een C-sectie om te bevestigen dat u klaar bent.

Tip

  • Hoewel aerobe oefeningen een groot aantal voordelen bieden, wees dan voorzichtig wanneer u terugkeert na een C-sectie. Begin met activiteiten met weinig impact, zoals wandelen, maar alleen met toestemming van uw arts.

Oefening na een C-sectie

Na een C-sectie is er geen definitieve datum waarop u kunt beginnen met sporten. Elke bevalling is anders, dus wanneer u met een trainingsschema begint, is dit afhankelijk van uw eigen herstelproces en van het fitnessniveau dat u tijdens uw zwangerschap hebt gehandhaafd. Hoewel een C-sectie een langere herstelperiode heeft dan een natuurlijke geboorte, is een niet-intensief wandelprogramma veilig voor de meeste vrouwen slechts twee weken na de bevalling, op voorwaarde dat er geen ongewone complicaties zijn. De sleutel is om naar uw lichaam te luisteren en te letten op tekenen van angst, zoals pijn, bloeden of scheuren op de incisieplaats of overmatige vermoeidheid. U kunt ook uw fitnessplannen met uw arts bespreken om een ​​geschikt trainingsschema beter te bepalen.

Begin langzaam en stabiel

Nadat je genoeg hebt genezen om met lichte aerobe oefeningen te beginnen, begin je met een plan met lage intensiteit dat ongeveer 10 minuten activiteit omvat. Zodra uw lichaam zich aanpast aan het verhoogde activiteitsniveau, kunt u de duur en intensiteit van uw trainingen geleidelijk verhogen. Nogmaals, het is van cruciaal belang dat je naar je lichaam luistert en niet te snel probeert te doen, omdat dit het tegenovergestelde effect kan hebben en tot post-partum complicaties kan leiden. Ga langzaam trainen in een aerobicsroutine en bouw 30 tot 50 minuten trainingen op nadat uw lichaam volledig is genezen.

Vermijd hoge impact

Zelfs nadat ze zijn vrijgemaakt voor inspanning, moeten vrouwen die een C-sectie hebben ondergaan, high-impact-activiteiten vermijden, en vooral die activiteiten die stress toevoegen aan de heupgewrichten en bekkenbodem. Kies in plaats daarvan voor aerobe oefeningen zoals stevig wandelen, zwemmen, een elliptische trainer gebruiken of fietsen. Deze oefeningen worden beschouwd als weinig impact en zullen niet leiden tot overmatige gewrichtsstress, en ze hebben ook minder kans op post-partum complicaties dan oefeningen met hoge impact. De intensiteit van elk van deze oefeningen kan echter ook worden verhoogd naarmate uw fitnessniveau verbetert.

Variety toevoegen

Naast aerobics na een C-sectie, kunt u ook andere soorten oefeningen toevoegen om uw pre-zwangerschapslichaam terug te winnen. Lichtkrachttraining helpt de tonusspieren en oefeningen die specifiek zijn voor vrouwen na de bevalling kunnen helpen gebieden te versterken die tijdens de zwangerschap zijn verzwakt. Probeer Kegels om spieren in de bekkenbodem te versterken en kantelen van het bekken om buikspieren te versterken die vooral door een keizersnede worden aangetast.

Bekijk de video: Checklist for Asperger'sHF Autism in Females. Going Over the Samantha Craft Unofficial Checklist (September 2020).