Geschiktheid

Sprintertrainingen op een loopband

Sprintertrainingen op een loopband


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sprinttrainingen kunnen binnenshuis worden gedaan met behulp van een loopband.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Sprinten zorgt voor een effectieve cardiovasculaire en spieropbouwende training. Als je niet in staat bent om buiten te rennen vanwege het weer of de tijd van de dag, kun je je sprinttraining binnenshuis nemen met behulp van een loopband. Loopbandsprints kunnen helpen om meer calorieën te verbranden en tegelijkertijd de algehele intensiteit van uw training te verhogen. Voordat u begint met sprinten op een loopband, moet u er echter voor zorgen dat deze van commerciële kwaliteit is om het misbruik te weerstaan ​​dat het van uw trainingen zal verduren.

Veiligheid problemen

Voordat je begint met sprinttrainingen, is het belangrijk om comfortabel te lopen op een snel bewegende loopband. De veiligste manier om van een bewegende loopband af te komen, is door de leuningen vast te pakken en uw voeten van het loopvlak te tillen en deze vervolgens aan weerszijden van de loopband te plaatsen zodat u zich op het loopvlak bevindt. Zodra u stabiel bent, stopt u de loopband. Oefen het raken van de stopknop en het afstappen van een bewegende loopband met lagere snelheden voordat u probeert te sprinten.

Fartlek

Fartlek-training is handig voor afstandslopers die korte snelheden moeten injecteren om tegenstanders tijdens een race te passeren. Fartleks wisselen afwisselend gematigde sprints en langzaam joggen in dezelfde trainingssessie af en kunnen gebaseerd zijn op tijd of afstand. Een voorbeeld van een op tijd gebaseerde fartlek-sessie zou beginnen met een warming-up van 10 minuten in een gemakkelijk tempo van 4 mph, gevolgd door een gematigde sprint van één minuut bij 8 mph. Wissel af tussen de sprint en jog gedurende 10 minuten en sluit af met een eenvoudige jog van 10 minuten.

HIIT

HIIT, of hoge intensiteit intervaltraining, is ontworpen om vet te verbranden en spieren op te bouwen door met een bijna maximale inspanning in korte bursts te sprinten. Voer een warming-up van 10 minuten uit in een eenvoudig tempo voordat u het HIIT-protocol start. Begin het interval door 30 seconden in je snelste tempo te sprinten. Snijd de snelheid doormidden en jog 90 seconden. Wissel af tussen sprinten en herstel joggen om acht intervallen te voltooien. Naarmate uw conditie verbetert, verhoogt u uw sprintsnelheid, voegt u meer intervallen toe of verkort u de jog-tijd. Verhoog de duur van de sprints niet, want elke sprint moet een voldoende hoge intensiteit hebben om dat tempo niet langer dan 30 seconden te behouden.

Tabata

Tabata is een bedrieglijk uitdagend protocol van vier minuten dat door professor Izumi Tabata is ontwikkeld voor Olympische schaatsers om hun anaërobe conditionering te ontwikkelen. De sleutel tot het succesvol voltooien van de tabata is ervoor te zorgen dat elk sprintgedeelte met maximale inspanning wordt gedaan. Plaats na 10 minuten opwarmen uw handen op de leuningen en spreid het bewegende loopvlak uit zodat uw voeten van de loopband zijn. Verhoog de snelheid naar uw maximale snelheid. Plaats uw voeten op de loopband, laat de hendels los en sprint gedurende 20 seconden. Stap gedurende 10 seconden uit op de straddle-positie. Herhaal dit patroon voor in totaal acht sets, dit duurt vier minuten.

Bronnen (2)

 • De buitenatleet; Steve Ilg
 • Het lichaam van 4 uur: een ongewone gids voor snel vetverlies, ongelooflijke seks en bovenmenselijk worden; Timothy Ferriss


Bekijk de video: USA sprinter speed endurance training (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Florismart

  Er zijn natuurlijk een paar mooie momenten, maar ik had er meer van verwacht!!!

 2. Jular

  Ik kan veel vertellen over dit onderwerp.

 3. Orin

  There are still some shortcomingsSchrijf een bericht