Geschiktheid

Verbranden squats buikvet?


Squats zijn ideaal voor zowel gewichtsverlies als toning, als ze correct worden gedaan.

JTPhoto / Stockbyte / Getty Images

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om je lichaam te versterken en tegelijkertijd af te vallen, vooral buikvet, bieden squats een geweldige oplossing en leveren verbluffende resultaten in een korte periode van tijd. Maar het hangt ervan af hoe je ze doet.

De brand

Terwijl de fitnesswereld graag praat over 'vet verbranden', wil je eigenlijk calorieën verbranden. Calorieën voorzien je lichaam van energie en als je ze niet nodig hebt, worden ze opgeslagen als vet. Dus bij elke oefening die u in beweging brengt, tikt uw lichaam deze calorieën aan voor de start die het nodig heeft.

Terwijl je traint, fakkel je de calorieën in je vet, wat leidt tot gewichtsverlies. Het aantal werkelijke calorieën dat u moet verbranden om een ​​pond vet te verliezen, varieert meestal rond de 3500.

Laat je niet afschrikken door dit nummer. Met een geweldige routine die spieren opbouwt en je helpt vet te verliezen, kun je de calorieën aanpakken door te oefenen, wat je kunt stimuleren door je calorie-inname elke dag te beperken. En een dergelijke routine is gecentreerd rond squats.

Cop een Squat

Er is geen oefening zonder apparatuur die resultaten oplevert in je beenspieren en bilspieren zoals squats. Zoals de naam al aangeeft, is deze oefening heel eenvoudig: je zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar met je rug in een neutrale positie. Buig uw knieën langzaam tot ze een hoek van 90 graden bereiken, zodat u uw gewicht gelijkmatig over uw hele voet verdeelt (niet op uw tenen komen!)

Je kunt je squat zo lang mogelijk vasthouden en vervolgens langzaam weer omhoog tillen. Deze oefening helpt je meer spieren op te bouwen. En voor elke pond spiermassa die uw lichaam wint, verbrandt het tussen de 50 en 70 meer calorieën per dag, wat kan oplopen net als uw spieren.

Een beetje calorieverbrandende Oomph

Squats alleen zijn meer een spieropbouwende oefening dan een vetverbrandende. De beweging is redelijk statisch en je richt je op bepaalde spiergroepen in plaats van je hartslag te verhogen. Je gebruikt calorieën, maar niet op dezelfde manier als bij aerobe activiteit. Dus waarom zou je niet wat aerobics aan je squats toevoegen?

Om dit te doen, neem je dezelfde houding aan als normaal voor squats en laat je jezelf zakken. Zodra je in je squat zit, spring je niet langzaam op, maar omhoog. Zorg ervoor dat je nek en rug in een neutrale positie blijven en laat de onderste helft van je lichaam de impact absorberen.

Door uit je squat te springen, laat je je hart een beetje harder werken, waardoor je veel sneller calorieën kunt verbranden.

Als laatste, als je echt wat kracht wilt toevoegen aan je jump squats, verhoog dan geleidelijk hun aantal en houd ze handgewichten langs je lichaam.

Hoewel je niet kunt bepalen waar je lichaam ervoor kiest om af te vallen, kun je door squats aan je oefeningen toe te voegen meer calorieën verbranden, meer calorieën verbranden en spiermassa opbouwen.

Bekijk de video: Beginner workout Vetvetbranding, Buik, Billen en Benen (September 2020).