Geschiktheid

Stabiliteit Balrug strekt zich uit

Stabiliteit Balrug strekt zich uitWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Houd rekoefeningen 20 tot 30 seconden tegen om maximale voordelen te behalen.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Langdurig zitten op de werkplek kan leiden tot een stijve rug en strakke en afgeronde schouders. Gelukkig kunnen rugspanningen pijn en stijfheid verlichten. Om de gezondheid en vitaliteit van uw wervelkolom te behouden, moet u uw rug in verschillende richtingen strekken. Een stabiliteitsbal is een effectieve rekwisiet voor je stretchroutine, waardoor je gemakkelijker kunt strekken.

Bovenrug

Om je bovenrug te strekken en knikken in je schouderbladen te strijken, voer je een krachtoefening uit die je ruggengraat langer maakt en je schouders opent. Ga staan ​​en houd de bal tegen je buik. Plaats uw armen rond de bovenkant van de bal en druk op de bal met uw handpalmen. Til en verleng uw wervelkolom bij het inademen en trek uw buikspieren aan. Adem uit en vouw je romp over de bal. Maak je rug rond en maak je schouderbladen los. Houd je nek en hoofd uitgelijnd met je rug, zodat je gezicht net boven de bal staat. Je kunt de bal ook op borsthoogte houden. Krul naar voren en plaats je armen bij je oren. Adem in om op te stijgen en recht te trekken van het stuk.

Trunk Rotation

Voer romprotaties uit om de zijkanten van je onderrug en wervelkolom te strekken. Houd de bal recht voor u op borsthoogte. Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Houd je ruggengraat lang en de borst open. Adem in en contract uw buikspieren. Draai tijdens het uitademen je romp naar links, beginnend onderaan en verleng de beweging naar boven. Breng de bal tegelijkertijd met uw handen naar links en houd hem op borsthoogte. Terwijl je inademt, breng je je romp en de bal langzaam terug naar het midden. Draai bij de volgende uitademing naar rechts. Herhaal de linker- en rechterbewegingen gedurende één minuut.

Onderrug

Om de flexibiliteit van je onderrug te vergroten, kun je jezelf over een stabiliteitsbal draperen. Begin met op de bal te zitten, je voeten naar voren te stappen en de bal te rollen totdat je er bovenop ligt. Met je rug op de bal, strek je je benen volledig voor je uit en je armen achter je. Draai langzaam je armen in grote cirkels om je schoudergewrichten los te maken. Om nog meer te strekken en je rugverlengers te versterken, plaats je je handen op de vloer en til je je heupen op. Voer een achterwaartse buiging uit, die de hyperextensie van uw rug zal verdiepen. Nadat u de positie hebt losgelaten, houdt u uw handen achter uw hoofd om uw nek te ondersteunen. Stap met je voeten achteruit naar de bal en rol je terug naar de zitpositie.

Overwegingen

Als je buik, billen en dijspieren zwak zijn, kan het kromtrekken van je onderrug riskant zijn. Je kunt de schijven in je wervelkolom persen of vastzetten, en de wervelkolomzenuwen knijpen. Als u in uw bilspieren knijpt, verlicht dit de spanning op uw onderrug tijdens een rek. Vermijd overstrekken, dat kan meer kwaad dan goed doen. Als je rugspieren te los zijn, zal je lichaam de koers omkeren en aanspannen om eventuele onbalans te compenseren. Wanneer u achterwaartse rekoefeningen gebruikt om uw flexibiliteit te verbeteren, vergroot u de rek in de loop van de tijd stapsgewijs.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Squats met bal (Augustus 2022).