Geschiktheid

Buik busting loopband training


Loopbandintervallen kunnen helpen buikvet te verminderen.

Keith Brofsky / Photodisc / Getty Images

Zowel onderhuids vet - het vet dat zich net onder de huid bevindt - als dieper visceraal vet - het vet dat zich rond de interne organen bevindt - dragen bij aan een grote buikomvang. Buikvet is meer dan alleen vleiend; het kan ernstige medische complicaties veroorzaken, zoals een hoog cholesterolgehalte, insulineresistentie, hoge bloeddruk, beroerte en hartaandoeningen. Gelukkig kunnen regelmatige aerobe trainingen op een loopband helpen om dat buikvet te doorbreken - vooral als je intervallen aan de mix toevoegt.

Trainingsvoorbeeld

Door intervallen aan uw loopbandroutine toe te voegen, kunt u meer calorieën en vet verbranden - inclusief het vet rond uw buik - dan een traditionele hardloop- of looptraining. Intervallen zijn ook leuk en helpen bij het verbeteren van de aerobe capaciteit, zodat u langer kunt trainen. Begin je training door drie minuten lang stevig te wandelen met 3,5 km / u. Verhoog de snelheid tot 4,5 mph en voer een eenvoudige jog gedurende drie minuten. Verhoog de snelheid tot 5,5 mph en loop in een natuurlijk tempo gedurende drie minuten. Sprint gedurende een minuut met 6,5 mph of sneller. Herhaal de serie rennen en sprinten in totaal 30 minuten. Koel af door de snelheid te verlagen tot 2,5 km / u en minstens drie minuten te lopen. Houd voor de beste resultaten uw buikspieren strak en aangespannen tijdens de training.

Variaties

Pas de snelheid en lengte van intervallen aan uw huidige fitnessniveau aan. Als je bijvoorbeeld een beginner bent, kun je misschien slechts één of twee sprints aan je routine toevoegen. Voeg andere intervallen aan uw training toe, zoals het vasthouden van de handgrepen en het uitvoeren van kontschoppen terwijl u rent, of de snelheid verlagen voor een wandeling en kuitverhogingen doen met elke stap. Je kunt ook om de paar minuten van de loopband springen om squats, crunches of pushups uit te voeren.

Tips

Loop niet te dicht bij de loopbandconsole, die uw armzwaai beperkt en de verbranding van calorieën vermindert. Ren bovendien nooit naar de achterkant van de loopband, omdat dit u dwingt kleinere stappen te nemen om vallen te voorkomen. Ren in plaats daarvan naar het midden van de loopband waar je armzwaai natuurlijk aanvoelt. Gebruik de leuningen alleen voor balans of bij het schakelen van intervallen. Te veel vertrouwen op de leuningen vermindert uw calorische verbranding en kan uw schouders en ellebogen overbelasten.

Veiligheid

Houd de helling van de loopband op 1 procent om verwondingen zoals scheenbeentjes te voorkomen. Houd uw blik altijd naar voren gericht. Je voeten volgen meestal de richting waarin je ogen wijzen, dus focus op iets voor je zodat je niet in één richting afdwaalt. Het is normaal dat u zich na uw training op de loopband duizelig of gedesoriënteerd voelt. Het kan een paar minuten duren voordat uw lichaam begrijpt dat het gestopt is met bewegen. Houd de loopband vast of leun tegen een muur nadat u bent uitgestapt om vallen te voorkomen.

Bekijk de video: Do body wraps work? belly wrap (Juli- 2020).