Geschiktheid

Is 1000 calorieën op een elliptische trainer een goede manier om gewicht te verliezen?


Het verbranden van 1.000 calorieën op een elliptische machine helpt je om af te vallen.

Jupiterimages / Goodshoot / Getty Images

Afvallen draait om het verbranden van meer calorieën dan je verbruikt in een bepaalde periode. Als je 1.000 calorieën kunt verbranden op een elliptische machine, heb je een flinke voorsprong op je gewichtsverliesdoel. De tijd die je nodig hebt om 1000 calorieën te verbranden, hangt af van je lichaamstype en intensiteit van de training, maar een handvol van deze trainingen elke week kan je helpen een calorietekort te bereiken en de kilo's weg te smelten.

Train de kilo's weg

Vergeet crashdiëten - de beste manier om gewicht te verliezen is door oefening en goede voeding te combineren. Oefening neemt vele vormen aan, maar aerobe trainingen zijn cruciaal voor gewichtsverlies. Het gebruik van een elliptische machine, die een aerobe training biedt, is een ideale manier om calorieën te verbranden. De training verhoogt niet alleen je hartslag, maar versterkt ook verschillende spiergroepen in je lichaam. Je verliest een pond vet als je beweging en voeding combineert om een ​​calorietekort van 3500 calorieën te bereiken.

Stel een uur, meer of minder in

Om een ​​pond per week te verliezen, is een typische aanpak om 500 extra calorieën per dag te verbranden. Het verbranden van 1.000 calorieën op een elliptische machine zal niet noodzakelijkerwijs resulteren in dit calorietekort, maar deze training zal een lange weg helpen. Een persoon van 200 pond, volgens HealthStatus, verbrandt 1.032 calorieën in een uur na het gebruik van een elliptische machine. Een lichtere persoon zal iets langer aan de machine moeten besteden, terwijl een zwaardere persoon het doel van 1000 calorieën in minder dan een uur zal bereiken.

Wees voorzichtig met overtraining

Een dagelijkse elliptische training kan je helpen sneller af te vallen, maar het kan je ook vermoeid maken en je spieren onvoldoende tijd geven om te herstellen. In plaats van in de verleiding te komen om te veel te trainen, besteed je drie tot vijf dagen per week aan deze training. Door drie tot vijf dagen per week te trainen, zult u waarschijnlijk voldoen aan de richtlijn van 300 minuten wekelijkse aerobe oefeningen voor gewichtsverlies. De calorieën die je verbrandt, kunnen nog steeds voldoende zijn om je kans op afvallen te vergroten, maar je hebt minder kans om een ​​spierbelasting te ontwikkelen die je vermogen om toekomstige trainingen uit te voeren zou kunnen beperken.

Denk aan je dieet en algehele levensstijl

Als je op een bepaalde dag 1.000 calorieën verbrandt op een elliptische machine, heb je je kansen om die dag te eindigen met een calorietekort verbeterd. De tijd die u weg van het trainingsapparaat doorbrengt, is echter cruciaal als u wilt afvallen. Eet een gezond, caloriearm dieet om te voorkomen dat u de calorieën verliest die u op de elliptische machine heeft verbrand en probeer zo actief mogelijk te zijn - zelfs als het elke avond een stevige wandeling maakt. Neem ook minstens twee krachttrainingstrainingen op in uw wekelijkse fitnessroutine. Krachttraining speelt een rol bij het verhogen van uw metabolisme, waardoor u sneller kunt afvallen.