Geschiktheid

Krachttraining met 100 procent van uw lichaamsgewicht

Krachttraining met 100 procent van uw lichaamsgewichtWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u uw lichaamsgewicht gebruikt om te trainen, kunt u eenvoudig de weerstand verhogen of verlagen.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Krachttraining met uw hele lichaamsgewicht is een manier om uw doelen voor weerstandstraining te bereiken, behalve machines of vrije gewichten te gebruiken. Meerdere oefeningen voor zowel het boven- als onderlichaam kunnen worden gedaan met behulp van uw lichaamsgewicht, en ze zijn allemaal effectief bij het vergroten van kracht en uithoudingsvermogen. Lichaamsgewichtoefeningen vereisen volledige lichaamscoördinatie, wat een van hun voordelen is.

Omhoog duwen

Bij het uitvoeren van push-ups gebruikt u uw lichaamsgewicht als weerstand en werkt u verschillende spieren, waaronder de spieren van uw borst, armen en schouders. Begin op de grond met je handen breder dan schouderbreedte uit elkaar en je tenen de grond raken. Houd je lichaam in een rechte lijn en kijk je hoofd iets voor je uit. Begin met je armen gestrekt en je handen en polsen direct onder je schouders. Laat je vervolgens zakken totdat je ellebogen niet meer dan een hoek van 90 graden zijn en breng jezelf weer omhoog, waarbij je een herhaling voltooit.

Planken

Een plank is een kernoefening waarbij je buikspieren en de spieren in je onderrug, armen en schouders worden gebruikt om je lichaamsgewicht op te houden. Om een ​​plank uit te voeren, begin je in de push-up positie, maar met je onderarmen op de grond in plaats van je handen. Houd je ellebogen recht onder je schouders en tenen op de grond, trek je buikspieren aan en houd een neutrale nek en rug. Houd deze positie zo lang mogelijk vast, waarbij 30 seconden tot twee minuten ideaal zijn.

Burpees

Burpees zijn een andere oefening waarbij alleen je lichaamsgewicht als weerstand kan worden gebruikt. Begin een staande boer met staande voeten op schouderbreedte uit elkaar. Laat vervolgens je lichaam in een gehurkte positie zakken, je knieën buigen en je handen op de vloer voor je leggen. Trap uw voeten achteruit zodat u zich in een opdrukpositie bevindt, met uw handen op de grond. Buig je ellebogen, laat je borst zakken om een ​​push-up te doen. Strek je armen, breng je borst weer omhoog en trap je voeten terug in hun oorspronkelijke positie. Sta vervolgens op en spring in de lucht met je armen boven je hoofd. Een set is 15 herhalingen. De spieren die tijdens deze oefening worden gewerkt, zijn de hamstrings, quadriceps, bilspieren en heupflexoren, evenals de spieren van je bovenrug, borst en schouders.

Lunge and Walk

Lopende lunges gebruiken uw lichaamsgewicht als weerstand om uw quadriceps, hamstrings en bilspieren te werken. Om wandelende lunges uit te voeren, begint u in een staande positie met uw handen op uw heupen. Stap met één been naar voren en breed en til tegelijkertijd de bal van de achterste voet op. Met je rug recht en je schouders naar achteren, buig je je knieën en laat je je heupen naar beneden zakken, recht naar de grond. Je achterste knie mag de vloer niet raken en je voorste knie mag je tenen niet passeren. Sta op met je voorste been en breng de achterste voet naar voren. Doe nog een stap naar voren met het andere been en herhaal de longe. Voltooi 15 op elk been of 30 herhalingen in totaal.


Bekijk de video: Knallen in het krachthonk (Augustus 2022).