Geschiktheid

Hoe je scheenbenen kunt strekken voordat je gaat lopen

Hoe je scheenbenen kunt strekken voordat je gaat lopenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voorkom dat scheenpijn je wandeling kan bederven.

BananaStock / BananaStock / Getty Images

Lopen is misschien wel de gemakkelijkste, goedkoopste en meest handige manier om fysiek actief te zijn en je conditie te verbeteren. Een consistent wandelprogramma kan spier- en botkracht opbouwen, u helpen uw gewicht te behouden, uw gevoeligheid voor bepaalde gezondheidsproblemen te verminderen, u energiek te laten voelen en uw humeur te verbeteren. Als je vastbesloten bent om te sporten, zorg er dan voor dat scheenpijn je inspanningen niet ontspoort. Neem dynamische scheenrekoefeningen op, die vloeiende, ononderbroken bewegingen met zich meebrengen. Bewaar statische rekoefeningen om af te koelen.

1.

Opwarmen met vijf tot acht minuten licht, algemene cardio-activiteit. March op zijn plaats terwijl je je armen pompt of doe bijvoorbeeld een paar jacks. De opwarmfase van uw training verhoogt de bloedsomloop, verhoogt de temperatuur van het spierweefsel en bereidt uw lichaam voor op activiteit.

2.

Vooruitgang naar enkelcirkels, een dynamische stretch die zich richt op je schenen en kuiten. Ga op je linkervoet staan ​​en strek je rechterbeen voor je uit. Laat uw vingertoppen op een nabijgelegen boom, hek of lantaarnpaal rusten voor lichte ondersteuning. Buig je rechtervoet en trek de voorvoet naar achteren naar je scheenbeen. Draai de voet langzaam naar rechts en maak grote, doorlopende cirkels in de lucht. Draai de voet 10 keer. In omgekeerde richting, door de voet 10 keer naar links te draaien. Herhaal dit met je linkervoet.

3.

Ga op een bank of een lage muur zitten en schrijf het alfabet met je voet. Breng uw rechtervoet enkele centimeters van de grond. Doe alsof je rechter grote teen een dik krijt is en 'schrijf' elke letter van het alfabet in de lucht. Werk van A tot Z en gebruik grote, vegende voetbewegingen om elke letter vorm te geven. Ga alleen vanaf de enkel.

4.

Stap op de rand van een trottoir voor hielliften. Laat je hielen over de rand van de stoep reiken. Terwijl je je knieën relatief recht houdt, maar niet op slot, laat je je hielen langzaam naar de grond zakken en ga je hoog op de ballen van je voeten staan. Dat is één vertegenwoordiger. Herhaal de beweging 10 tot 15 keer met behoud van een gelijkmatig tempo.

5.

Neem strekoefeningen op in uw algehele dynamische stretchroutine en combineer ze met strekkingen die zich richten op andere belangrijke spiergroepen. Doe ze samen met lichte beenschommelingen, armcirkels, kontschoppen en hoge kniestukken. Een verstandige en grondige stretchroutine vóór het lopen duurt ongeveer vijf minuten.

Tips

  • Als je enige tijd niet fysiek actief bent geweest, begin dan langzaam en bouw je geleidelijk op. De intensiteit van uw activiteit te snel verhogen is een veel voorkomende oorzaak van scheenbeenspieren.
  • Draag tijdens het lopen schoenen met voldoende steunzolen, een stevige hiel en stevige, flexibele zolen. Goede wandelschoenen dienen als schokdempers.
  • Als je scheenbenen pijnlijk en ontstoken zijn, moet je mogelijk een pauze nemen van je looproutine totdat je conditie verbetert. Doe een alternatieve oefening, zoals zwemmen, totdat u uw looptrainingen kunt hervatten.

Waarschuwing

  • Aanhoudende scheenpijn kan een indicatie zijn van iets ernstigs, zoals een stressfractuur. Raadpleeg uw arts als u vermoedt dat uw aandoening medische behandeling vereist.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Staand stretchen - Spieren rekken (Augustus 2022).