Sport

Je armen strekken voor basketbal

Je armen strekken voor basketbalWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Strekken voordat je gaat spelen zal je helpen blessures te voorkomen en de flexibiliteit te vergroten.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Strekken voordat je basketbal speelt, is van vitaal belang voor je lichamelijke gezondheid en veiligheid. Dit verhoogt niet alleen de flexibiliteit en bouwt spieren op, maar helpt ook blessures te voorkomen. Rek elke grote spiergroep uit voordat je gaat spelen om je te helpen je topprestatieniveau te bereiken. Je schouders, armen, polsen en zelfs je vingertoppen helpen je de bal te passeren, te druppelen en te schieten, dus strekken om deze gebieden los te maken, zal je helpen de fundamentele basisvaardigheden uit te voeren die nodig zijn om succesvol te zijn.

Je schouders

Sterke schouders kunnen je helpen een effectievere jump-shooter te zijn door je meer boog op de bal te laten zetten wanneer je je schot loslaat. Strek uw schouders terwijl u staat door uw rechterhand over uw linkerschouder te plaatsen. Pak met uw linkerhand uw rechterelleboog en trek deze naar uw linkerschouder. Houd deze rek 20 seconden vast voordat je van arm wisselt en de oefening herhaalt met je linkerhand over je rechterschouder.

Jouw armen

Je kunt je armspieren effectief opwarmen door je armen recht uit je zijkanten te strekken met je ellebogen vergrendeld en ze in kleine, compacte cirkels te bewegen. Terwijl je dit traject voortzet, begin je de cirkels die je maakt te verbreden totdat je je armen in een cirkel van de vloer naar het plafond zwaait. Houd deze rek 30 seconden vast en begin opnieuw met je armen in de tegenovergestelde richting te draaien.

Je polsen en onderarmen

Als basketbalspeler zijn je polsen een van de belangrijkste lichaamsdelen die je hebt. Een succesvolle schutter laat de bal los door de pols naar de basket te bewegen bij het loslaten. Hoe losser je polsen zijn, hoe meer backspin je op de bal kunt plaatsen en hoe groter de kans dat je schot in de basket gaat. Steek uw rechterarm uit met uw handpalm omhoog, pak uw rechterhand en vingertoppen met uw linkerhand en trek deze zo ver mogelijk naar beneden en naar achteren zonder pijn. Herhaal dit met uw linkerhand en trek uw rechterhand.

Binnen handbereik

Als je veel basketbal speelt, is de kans groot dat je een vinger hebt geklemd. Je vingertoppen zijn een van je belangrijkste lichaamsdelen als basketbalspeler omdat je met de vingertopkracht het basketbal kunt besturen tijdens het dribbelen, passen en schieten. Strek gewoon elk van uw vingers een voor een terug, gevolgd door ze allemaal samen uit te strekken. Herhaal deze oefening totdat je je vingers en handpalmen los voelt voelen. Eindig door je handen voor je borst te houden en ze zo los mogelijk uit te schudden.

Bronnen (1)

Fotocredits

  • Jupiterimages / Comstock / Getty Images


Bekijk de video: BAAS. Technisch schieten met Jovino en Raoul (Augustus 2022).