Sport

Hoe Fairway Woods goed te slingeren


Zoals Phil Mickelson aantoont, moeten golfers een paar aanpassingen maken om stevig fairway-bos te raken.

Stuart Franklin / Getty Images Sport / Getty Images

PGA Tour-speler Phil Mickelson hielp bij het behalen van een overwinning op de British Open 2013 met een 3-hout in de par-5 17e green. Amateur-golfers verwonderen zich over spelers die fairway woods kunnen raken met dat soort kracht of nauwkeurigheid. Voor weekendspelers is het vaak een uitdaging om de bal in de lucht te krijgen met een 3-hout of 5-hout. Maar die schoten zijn nodig om te scoren op lange par 4s en par 5s. Het effectief raken van fairway woods vereist een fundamenteel gezonde swing en een paar technische aanpassingen.

Swingende Fairway Woods

1.

Laat je armen recht naar beneden hangen van je schouders op adres. LPGA-docent Maria Palozola gelooft dat veel spelers lange clubs mishandelen omdat ze op adres te ver weg staan ​​van de bal. Wanneer je op de bal gaat staan ​​en vanuit de heupen buigt, moeten je armen direct onder je schouders hangen. De kont van de club moet ongeveer een vuistbreedte verwijderd zijn van je lichaam, zegt Palozola.

2.

Plaats de bal in uw voorste hiel op adres. Travis Fulton, directeur van Instructie aan de PGA Tour Academy, beveelt aan om met de bal onder je linkerschouder op het laagste punt van de schommel te gaan zitten.

3.

Vorm een ​​rechte lijn met je knuppel en je linkerarm. Fulton wil dat spelers hun handen zelfs met het clubhoofd positioneren, niet ervoor of erachter. Dat zal het voor u gemakkelijker maken om de bal aan de onderkant van de swing boog te raken.

4.

Pak de bal aan met je gewicht licht in het voordeel van je achterste voet. Je hebt een goede gewichtsoverdracht nodig voor deze opname; Als u echter te veel gewicht op uw achterste voet heeft bij een botsing, zegt Palozola dat u misschien de bal overtreft. Door uw gewicht iets naar achteren te plaatsen, kunt u ook een lichte lichaamshelling van het doel maken, een ander punt benadrukt Fulton.

5.

Houd je backswing-tempo soepel. De langere schachten zullen je zwenkvlak natuurlijk plat maken, zegt Palozola. Probeer de club niet op een steiler vliegtuig op te tillen alleen omdat de bal op de grond is, waarschuwt Palozola. Laat de club rond je lichaam slingeren.

6.

Verplaats uw gewicht op uw voorste voet op de neergang. Golf Channel-instructeur Michael Breed wil dat spelers met fairway woods op de bal slaan en een kleine divot nemen. Het hok van de club zal de bal in de lucht brengen. Breed merkt op dat Mickelson een divot heeft genomen op zijn 3-houtsschot op de Open.

7.

Houd je borst naar beneden door impact en verder. Breed zegt dat te snel opstaan ​​het schot zal verpesten. Bij impact met een 3-hout, wijst Mickelsons borst naar de bal, merkt Breed op.

8.

Eindig met je gewicht op je voorste voet in een evenwichtige positie. Dat zorgt voor een soepele swing en solide contact. In zijn boek 'A Swing for A Lifetime', zegt golfhal van Famer Tom Watson dat je je achterste voet van de grond moet kunnen tillen en in balans moet blijven op je voorste been.

Dingen nodig

  • Fairway Woods
  • Oefen ballen

Waarschuwing

  • Breed waarschuwt tegen het proberen de bal met fairway woods de lucht in te helpen. Dat is de meest voorkomende fout die weekendspelers maken, wat leidt tot verschillende ongelukken. De sleutel is om het hok in de club het werk te laten doen om de bal in de lucht te krijgen, adviseert hij.

Bekijk de video: staalwolslingeren (Augustus 2020).