Geschiktheid

Dingen om te doen in een zwembad om gewicht te verliezen

Dingen om te doen in een zwembad om gewicht te verliezen



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Probeer je zwemnoedel in het water te drukken voor een weerstandsoefening.

Thinkstock / Comstock / Getty Images

Als u wilt afvallen, vergeet dan uw plaatselijke zwembad niet. Het kan niet alleen zorgen voor een aerobe training die calorieën verbrandt, maar de weerstand van bewegen door het water is ook een vorm van krachttraining, waarmee je spieren kunt opbouwen. Omdat spieren je helpen om calorieën efficiënter te verbranden, is een watertraining een win-win. Om een ​​pond te verliezen, moet je 3500 overtollige calorieën afscheren door middel van voeding en lichaamsbeweging. Dat betekent het verminderen van de hoeveelheid voedsel die je eet en calorierijke drankjes die je consumeert, maar het kan ook betekenen dat je calorieën in het zwembad verbrandt.

Tijd en intensiteit

Ten eerste: de basisprincipes van het verbranden van calorieën. Welke oefening u ook in het zwembad wilt doen, u verbrandt meer calorieën door de intensiteit en duur van uw training te verhogen. Hoe meer tijd je besteedt aan trainen en hoe intenser je je workout maakt, hoe meer calorieën je verbrandt. Dit kan een delicate balans zijn. Sommige mensen kunnen 45 minuten in een snel tempo zwemmen zonder al te moe te worden; andere mensen worden uitgedaagd door 15 minuten langzaam zwemmen. Stel een redelijk doel voor uw fitnessniveau en probeer dan na een week of twee tijd en intensiteit aan uw zwembadtraining toe te voegen.

Ronden zwemmen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om calorieën in het zwembad te verbranden, is door baantjes te zwemmen. Of het nu de rugslag, de kruip of borstslag is, je lichaam door het water bewegen is een bewezen calorieverbrander. Volgens de Mayo Clinic verbrandt een persoon van 160 pond ongeveer 423 calorieën per uur rondjes zwemmen; een persoon van 200 pond verbrandt tijdens datzelfde uur ongeveer 528. Als je niet klaar bent om een ​​heel uur te zwemmen of je bent een beetje geïntimideerd door al die tijd in het diepe, gebruik dan een trekboei tussen je benen voor extra flotatie, houd je vast aan een kickboard en zwem een ​​paar baantjes met slechts uw beenkracht, of probeer zelfs een snorkelmasker te gebruiken om u te helpen bij een constante ademhaling.

Groepsfitness

Als u een openbaar zwembad gebruikt, is de kans groot dat de faciliteit een soort groepsfitnessklasse biedt - en bij de meeste hoeft u geen enkele ronde te zwemmen. Je faciliteit biedt mogelijk lessen zoals wateraerobics, Aqua Zumba - een vorm van op water gebaseerde, Latijns-geïnspireerde dans - of zelfs een les waarbij je in het huidige kanaal van het zwembad loopt. Tijdens deze lessen kunnen instructeurs je tegen de stroom in laten lopen, je armen en benen boven en onder het wateroppervlak opheffen, of een zwemnoedel gebruiken als een "gewicht" dat je door het water beweegt. De groepsinstelling kan motiverend zijn en het potentieel voor gewichtsverlies is aanzienlijk. De Mayo Clinic berekent dat een persoon van 160 pond ongeveer 402 calorieën verbrandt gedurende een uur wateraerobics; een persoon van 200 pond verbrandt ongeveer 501. Zelfs als je maar naar één klas gaat, krijg je misschien ideeën voor oefeningen die je later, op je eigen tijd, kunt repliceren.

Waterlopen en andere oefeningen

Gewoon door het water lopen is ook een manier om spierkracht op te bouwen en calorieën te verbranden. Voeg wat variatie toe door de zijkant van het zwembad vast te houden en je benen een paar minuten te "fietsen". Blijf naast je staan ​​en doe beenliften, schop elk been zo hoog als je kunt naar voren, en schop vervolgens elk been opzij, duw het been met kracht terug naar de staande positie. Ga naar het diepe einde en loop water, werk in de richting van grote trappen met je benen om de oefening intenser te maken. Voer een van deze oefeningen ongeveer 30 seconden uit, neem een ​​korte rustpauze en start dan een andere oefening. Eenvoudige oefeningen zoals deze kunnen ongeveer 11 calorieën per minuut verbranden, adviseert trainer Greg Moe in een artikel "Fitness".


Bekijk de video: Top 5 Sporten om Calorieën te Verbranden (Augustus 2022).