Geschiktheid

Wat zijn de voordelen van een volledige range of motion bench press?

Wat zijn de voordelen van een volledige range of motion bench press?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bankdrukken met volledig bewegingsbereik werken meer spieren voor verbeterde kracht en flexibiliteit.

Pixland / Pixland / Getty-afbeeldingen

U bent mogelijk gewaarschuwd dat het doorwerken van het volledige bewegingsbankdrukken schouderletsel kan veroorzaken. Elke oefening kan mogelijk spieren, gewrichten en pezen beschadigen als ze onjuist worden gedaan. Als u op een andere manier een blessure heeft opgelopen, kan een full-ROM bankdrukken verdere schade veroorzaken. Maar gezonde mensen zonder blessures kunnen profiteren van het gebruik van volledige ROM.

Meerdere spiervoordelen

Een full-ROM bankdrukken richt zich op uw borstspieren maar grijpt ook uw deltoïden en triceps aan, als ondersteunende spieren, en raakt zelfs uw biceps, werkend als stabilisatoren. Persoonlijke trainer Matt Siaperas van Hardbodies Gym legt uit dat terwijl je nog steeds je borstspieren werkt met een beperkte ROM-bankdrukken, je de assistenten en stabilisatoren zult verkorten. Je delts, triceps en biceps zullen nog steeds aangrijpen, maar ze hoeven niet de volledige weerstand te verwerken als de balk niet helemaal omhoog of omlaag wordt gedrukt.

Bereik van bewegingsverbeteringen

Je denkt misschien niet te veel na over hoeveel bewegingsbereik je gewrichten momenteel hebben, maar je zult het opmerken als je je volledige ROM verliest. Zoals opgemerkt in het boek 2005 "Physical Medicine and Revalidation: Principals and Practice, Volume 1", kan een verminderd bewegingsbereik interfereren met normale, alledaagse activiteiten en andere oefeningen in uw trainingsregime. Dus naast het trainen van je spieren, behoudt de full-ROM bankdrukken de flexibiliteit in je schouder- en ellebooggewrichten en kan deze zelfs verbeteren.

Betere resultaten behalen

In zijn artikel voor ShapeFit.com merkt personal trainer Matt Schifferle op dat sporters vaak volledige ROM-bewegingen doorgeven voor meer herhalingen en intensiteit. Als u echter via uw volledige ROM werkt, moet u in feite elke set harder doorwerken. Het werken via de volledige ROM op uw bankdrukken is dus efficiënter en levert snellere resultaten met minder gewicht en minder herhalingen.

Aanwijzingen om letsel te voorkomen

Omdat de juiste techniek van vitaal belang is om veilig door te werken en volledig te profiteren van een volledige ROM-bankdrukken, moet u zich bewust zijn van typische uitvoeringsfouten. Houd de halter in een brede greep met uw handen net voorbij schouderbreedte uit elkaar. Te breed gaan kan uw bewegingsbereik beperken. Voorkom dat je ellebogen onder je schouders vallen door de balk boven je middenborst te plaatsen in plaats van over je schouders. Een onstabiel schoudergewricht kan ook problemen veroorzaken. Stabiliseer het gewricht door uw schouderbladen samen te drukken wanneer u het gewicht naar beneden brengt.


Bekijk de video: EXPLOSIVE LOWER CHEST GROWTH! STOP DOING DECLINE BENCH PRESS! (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Grokinos

  Volgens mij bega je een fout. Laten we het bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 2. Zujas

  Ik doe mee. Het was en met mij. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PM.

 3. Nakus

  Ik ben eindelijk, mijn excuses, er is een suggestie dat we een andere weg moeten inslaan.

 4. Tezshura

  Ik ben nog steeds niets wordt gehoord

 5. Vudojas

  Je hebt geen gelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

 6. Nyke

  Het spijt me, ik kan je nergens mee helpen. Ik denk dat je de juiste oplossing zult vinden. Wanhoop niet.Schrijf een bericht