Geschiktheid

De tijd om spieren te laten rusten tijdens spieropbouw

De tijd om spieren te laten rusten tijdens spieropbouw


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer je slaapt, geven je hersenen spierherstellende groeihormonen vrij.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Rust en herstel zijn van cruciaal belang wanneer u probeert spierkracht en massa op te bouwen; rust helpt je spieren te repareren zodat ze groter en sterker kunnen worden. De tijd om spieren te laten rusten tijdens spieropbouw vindt meestal plaats van set tot set en ook vanaf het moment dat u uw training beëindigt tot minimaal een tot twee dagen later wanneer die spieren voldoende zijn hersteld.

Rust tussen oefensets

Voor optimale spiermassaverbeteringen, in gewichthefcirkels bekend als "hypertrofie", beveelt de American Council on Exercise aan dat u gewichten opheft die zwaar genoeg zijn. In het ideale geval zou u slechts drie tot vijf sets van zes tot 12 herhalingen van een bepaalde oefening moeten kunnen voltooien. Om je spieren de tijd te geven om weer energie te krijgen voor maximaal uithoudingsvermogen, moet je een seconde rusten tussen elke opwaartse beweging en een neerwaartse beweging van een oefening, en rust je nog eens 30 tot 90 seconden tussen elke trainingsset.

Rust tussen trainingen met eiwit

Zodra je klaar bent met je gymroutine, haal je een eiwitshake die 20 tot 30 g eiwit bevat. Dit geeft uw lichaam onmiddellijk de aminozuren die nodig zijn om de micro-tranen en spanningen die u tijdens uw training in uw spieren heeft aangemaakt, te herstellen. Dit herstelproces maakt je spieren eigenlijk groter en sterker, dus het is van cruciaal belang dat je je lichaam voldoende tijd geeft om te rusten en te herstellen tussen sportschooldagen. Neem een ​​pauze van 48 tot 72 uur voordat je terugkeert naar de sportschool.

Rust elke nacht

Slaap is een van de belangrijkste factoren als het gaat om spiergroei. Je lichaam ervaart bijvoorbeeld de hoogste niveaus van groeihormonen terwijl je slaapt, en deze hormonen helpen bij spierontwikkeling en herstel. Hoewel iedereen verschillende slaapbehoeften heeft, zouden de meeste volwassenen elke nacht minimaal zeven uur slaap moeten krijgen, beveelt de National Sleep Foundation aan.

Rust elke vier weken

Zelfs met periodieke rustdagen en voldoende slaap elke nacht, kan de chronische stress en vermoeidheid veroorzaakt door regelmatig sporten je langzaam verslijten. De resulterende ontsteking, hormoonveranderingen en andere factoren kunnen uw spiergroei belemmeren of annuleren. Neem om de vijf weken een hele week rust. Maak je geen zorgen, je verliest geen spieren tijdens deze herstelperiode. Als je de gedachte niet kunt verdragen om een ​​volledige week vrij te nemen, ga dan door met je normale work-outs, maar doe maar half zoveel oefeningen die je normaal doet. Hiermee kunt u een beetje trainen terwijl u uitputting en vermoeidheid vermijdt.


Bekijk de video: Hoeveel Herhalingen Reps Per Set Voor Optimaal Resultaat (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Fenriran

  Ik ben het eens met al het bovenstaande. We kunnen over dit thema communiceren.

 2. Maran

  Welke woorden ... De fenomenale zin, uitstekend

 3. Babatunde

  Bedankt voor het plaatsen, probeer indien mogelijk in de toekomst nieuwe trends in dit onderwerp weer te geven.

 4. Voodoor

  Zeker. Alle bovenstaande vertelde de waarheid.Schrijf een bericht