+
Geschiktheid

Vermoeide spieren vóór trainingen


Oplossingen voor een betere training.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Vermoeide, pijnlijke en pijnlijke spieren voorafgaand aan de training kunnen slechts een van de verschillende redenen zijn waarom u in de verleiding komt om een ​​training over te slaan. Door eenvoudigweg de wetenschap achter de oorzaak van vermoeide spieren te begrijpen - terwijl u uw routine aanpast - zult u zich minder vermoeid en energieker voelen.

Spierbeschadiging wordt weerspiegeld in het bloed

Glad spierweefsel bevindt zich in uw lichaam, inclusief de maag, blaas, darmen en in de spieren van uw armen en benen. Als de spiervezels herhaaldelijk worden uitgerekt, kan dit leiden tot microscheuren, kleine scheuren in de spiervezel zelf. Wanneer dit gebeurt, beginnen de spieren in het gebied van de traan een spierenzym vrij te geven dat CPK wordt genoemd. Dit enzym wordt van nature in spieren aangetroffen en komt vrij in de bloedbaan wanneer een spier beschadigd raakt.

Laat je spieren niet slecht worden

Volgens Johns Hopkins Medicine zijn er twee soorten pijn gerelateerd aan het sporten: 'goede pijn' en 'slechte pijn'. De goede pijn is de milde pijn die alleen wordt gevoeld tijdens het trainen. De aanhoudende pijn die wordt gevoeld na de training wordt beschouwd als slechte pijn. Slecht pijn treedt vaak op wanneer extra stress wordt gelegd op spieren die mogelijk niet gedurende langere tijd zijn uitgeoefend. Deze vertraagde spierpijn, ook wel DOMS genoemd, wordt meestal acht uur tot drie dagen gevoeld na een intensieve training of trainingsroutine. treft alle niveaus van atleten, variërend van weekendstrijders tot professionals. Het gevoel van DOMS is een indicatie dat je je spieren tijdens je training te veel hebt overbelast of overmatig hebt belast.

Geef ze een pauze

Door uw trainingsroutine aan te passen, kunt u letsel aan specifieke spieren en spiergroepen voorkomen. Als u elke dag dezelfde oefening doet, kan dit leiden tot herhaalde spanning. Het gebruik van dezelfde bewegingen tijdens het hardlopen, zwemmen of fietsen geeft je spieren geen kans om te herstellen van microtranen. Volgens Arnold Lee, MD, bij One Medical in San Francisco, zijn er tal van voordelen verbonden aan het combineren van je trainingsroutine. Het is de sleutel tot het stimuleren van verschillende spiergroepen en het voorkomen van verveling. Door uw activiteiten te vermengen, krijgen uw spieren de kans om te herstellen, omdat ze niet voortdurend onder druk staan ​​om dezelfde repetitieve taak uit te voeren.

Blijf gehydrateerd, niet hyper

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt voor, tijdens en na je training. Als u niet gehydrateerd bent, zal uw cardiovasculaire systeem dit voelen en zal uw inspanningscapaciteit worden verminderd. Overweeg het toevoegen van scherp kersensap aan uw pre-workoutroutine. Scherp kersensap helpt spierpijn en ontsteking te verminderen en helpt bij spierherstel.

Je spieren kunnen moe zijn, gewoon omdat je moe bent. Misschien moet je meer slapen. Volgens de National Sleep Foundation heeft de gemiddelde volwassene zeven tot negen uur slaap per nacht nodig. Om vermoeide spieren vóór je training te helpen, vermijd een gehaast schema en pak wat extra ZZZ's.

Bronnen (1)