Geschiktheid

Stemmende schoenen echt je benen en billen?

Stemmende schoenen echt je benen en billen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe de schoen ook past, je hoeft hem niet te dragen.

Een snelle oplossing voor je benen en billen is niet te vinden in toning-schoenen. Je onderlichaam reageert op oefeningen, ongeacht de schoenen aan je voeten, maar verwacht geen snellere resultaten van tonificerende schoenen. Verschillende schoenenfabrikanten kunnen hun tonerschoenen promoten met claims van resultaten, maar onderzoek toont aan dat deze schoenen niet echt je benen en billen versterken.

Toon het op

Toning schoenen hebben afgeronde zolen en extra demping. Het onstabiele oppervlak verandert uw manier van lopen. Het uitgangspunt rondom de stemmende claims is dat je voortdurend moet worstelen om je evenwicht te vinden op dit onstabiele loopvlak. De strijd om evenwicht zou moeten leiden tot een groter spiergebruik. Je voelt misschien een verschil in je spieren, maar zoals bij elk nieuw paar schoenen dat je draagt, past je lichaam zich binnen een paar keer aan en voel je de spierspanning niet meer.

Vergelijk en contrast

In 2010 waren bewegingswetenschappers van de Universiteit van Wisconsin, Lacrosse, nieuwsgierig of de claims voor de tonificerende schoenen juist waren. De onderzoekers vergeleken toning-schoenen met traditionele sportschoenen tijdens het lopen op een loopband. De 12 vrouwelijke proefpersonen vertoonden geen significant verschil in trainingsrespons of spieractivatie tussen de twee soorten schoenen. De hartslag, het aantal verbrande calorieën en de waargenomen inspanning van de proefpersonen waren ongeveer hetzelfde, of het nu de tonische schoenen waren of de traditionele sportschoenen.

Let op

Je kunt hopen dat het onstabiele oppervlak van de tonische schoenen enig effect zal hebben op de spieren van je benen en billen, zelfs als ze alleen maar dienen om je evenwicht te verbeteren. Onderzoek gepresenteerd in het maartnummer van "Clinical Biomechanics" toonde echter geen instabiliteit bij het staan ​​in toonschoenen en slechts een lichte instabiliteit tijdens het lopen. Bovendien kan het afgeronde oppervlak meer kwaad dan goed doen, zei "Consumer Reports" in 2011. Als u enig ongemak ervaart in uw voeten, achillespees, enkels of knieën, vermijd dan het dragen van de schoenen en praat met uw arts.

Placebo effect

Cedric Bryant van The American Council on Exercise gelooft in het placebo-effect van de tonificerende schoenen. Bryant zegt dat als het dragen van de schoenen je aanzet om meer te lopen of te bewegen, je billen en benen zullen reageren. Oefening verbrandt calorieën en versterkt je spieren, dus als je de verstevigende schoenen aantrekt voor een dagelijkse wandeling, zul je verbeteringen zien en voelen. De kleurende schoenen zijn echter niet verantwoordelijk voor de verbeteringen. Uw verhoogde activiteitsniveau is de reden. John Porcari, een van de onderzoekers van de universiteit van Wisconsin, zegt dat wanneer je de schoenen in eerste instantie draagt, je spierpijn kunt ervaren totdat je lichaam zich aanpast aan het extra kussen en het onstabiele oppervlak. De pijn leidt niet tot tonificerende voordelen; je spieren wennen gewoon aan de schoen.


Bekijk de video: Is dit het einde van Thévenages voetbalcarrière? Spitsbroers (Augustus 2022).