Geschiktheid

Trucs van een platte buik


Trainings-, voedings- en leefstijlfactoren beïnvloeden het uiterlijk van uw buik.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Het bereiken en behouden van een platte buik vereist hard werken en consistente inspanning. Je hebt regelmatig cardio-oefeningen nodig om overal vet te verliezen, ook in je buik, en buikspieroefeningen om geweldige buikspieren te krijgen. Daarnaast zijn er nog andere tips en trucs die je kunnen helpen om je buik slank en getrimd te houden.

Oefening voor een platte buik

Streef op de meeste dagen naar een uur matige tot krachtige cardio-oefening, beveelt de American Council on Exercise aan. Dit kan stevig wandelen, joggen, fietsen, zwemmen of elke andere aerobe activiteit zijn die je leuk genoeg vindt om te blijven doen. Blaas vet weg en verhoog je calorieverbranding door intervallen van snellere activiteit toe te voegen. Na bijvoorbeeld twee tot vier minuten wandelen in uw normale tempo, kunt u een tot twee minuten joggen. Hoewel u zich niet op gewichtsverlies op uw buik kunt richten, kunt u zich op de spieren richten met krachttraining. Toon je buikspieren voor een platte buik door stabiliteitsbal kniestukken, voorplanken en vogelhonden te doen. Werk je obliques - de zijkanten van je buik - met zittende medicijnbalstamomwentelingen en hooibalen.

Beperk suikerhoudende en alcoholische dranken

Dranken die alcohol of suiker bevatten, zoals frisdrank en vruchtensap, voegen onnodige calorieën toe aan uw dieet en veroorzaken een opgeblazen buik. Het is onmogelijk om een ​​platte buik te hebben wanneer deze opgeblazen is vanwege het vasthouden van water door alcoholgebruik. Beperk uw alcoholgebruik en blijf uit de buurt van gemengde of gemengde dranken met een hoog suikergehalte. Verwissel water voor vruchtensap of frisdrank om gehydrateerd te blijven en calorieën te verminderen.

Begin elke maaltijd met groenten

Een grote portie gestoomde gekruide groenten aan het begin van elke maaltijd vult je met gezonde vezels en voedingsstoffen. Als je veel groenten hebt, die vaak op waterbasis zijn en over het algemeen weinig calorieën bevatten, heb je minder kans om andere voedingsmiddelen te eten. Dr. Oz beveelt platte buikvoeding aan zoals pindakaas en guacamole - die beide gezonde vetten bevatten. Hij stelt ook voor om dikke buikvoeding zoals margarine, kaas en rode wijn te vermijden.

Zorg voor voldoende slaap

Een gebrek aan slaap veroorzaakt allerlei reacties in uw lichaam die leiden tot ophoping van buikvet. Uw hormoonproductie wordt beïnvloed, waardoor een domino-effect ontstaat dat cortisol - het stresshormoon - en insulinegevoeligheid verhoogt. Deze problemen, die enkele van de belangrijkste factoren zijn die bijdragen aan buikvet, kunnen worden verholpen door elke nacht ten minste zeven uur slaap te krijgen.

Bekijk de video: 3 Ongebruikelijke Tips voor een Platte en Strakke Buik (September 2020).