Sport

Slangoefeningen voor honkbal

Slangoefeningen voor honkbal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Slangoefeningen kunnen de schouderspieren versterken.

Donald Miralle / Digital Vision / Getty Images

Honkbalspelers kunnen profiteren van een basis krachttrainingsprogramma dat hun risico op blessures vermindert en hun prestaties verbetert. Specifieke oefeningen die zich richten op de kern en de rotator-manchetspieren zijn bijzonder effectief voor degenen die deze sport beoefenen. Elastische slangen, die gemakkelijk draagbaar en goedkoop zijn, zijn een effectief hulpmiddel voor deze oefeningen.

Draai de romp

Kernsterkte is belangrijk voor het gooien en rennen van de basissen in het ongelijke zand. De slangdraaiing grijpt in op de buik- en schuine spieren in de romp. Lus de buis rond een paal, een stang of een ander beveiligd object. Ga zijwaarts tegen de paal staan ​​en houd beide handgrepen met beide handen vast. Trek je buikspieren aan om de buikspieren vast te zetten. Buig je knieën zachtjes en duw de heupen iets naar achteren. Draai je romp en armen naar buiten en keer langzaam terug naar de startpositie. Om de moeilijkheid te vergroten, stapt u verder van de paal af. Herhaal dit voor 12 tot 15 herhalingen en herhaal vervolgens in de andere richting.

Trek de slang naar beneden

Het naar beneden trekken van de slang grijpt in op de kern-, schouder- en bovenrugspieren. Lus de slang over een trekbalk of de bovenkant van een squat rack. Kijk naar de bar en houd een handvat in elke hand met je armen verlengd voor je schouders en je handpalmen naar beneden gericht. Span je kernspieren aan en laat je armen langs je lichaam zakken met je armen bijna recht door de hele beweging. Terwijl je je armen van je schouders laat zakken, trek je schouderbladen naar elkaar toe. Ga langzaam terug naar boven en herhaal dit gedurende 12 tot 15 herhalingen.

Roteer de schouder extern

Het versterken van de externe en interne rotatorspieren in uw schouder is belangrijk voor letselpreventie. Om u op de externe rotators te concentreren, maakt u een handgreep van de slang door de andere rond een paal, zodat u slechts één handgreep kunt vasthouden. Gezicht zijwaarts met je linkerkant het dichtst bij de paal. Houd het vrije handvat in uw rechterhand met uw arm gebogen bij de elleboog en uw rechter onderarm tot over uw buik. Draai zonder uw rechter bovenarm te bewegen uw rechter onderarm naar de rechterkant van uw lichaam. Breng de onderarm langzaam terug over je romp en na het herhalen van 12 tot 15 herhalingen, kijk je de andere kant op en herhaal je deze oefening met je linkerarm.

Draai de schouder intern

U kunt uw interne schouderrotators versterken door de vorige oefening met een tegengestelde beweging uit te voeren. Begin met dezelfde opstelling. Plaats de vrije hendel in uw linkerhand met uw linkerkant het dichtst bij de paal. Ga staan ​​met uw linker onderarm in de richting van de paal met uw arm gebogen in de elleboog zodat deze een hoek van 90 graden vormt. Houd nogmaals de bovenarm naast u en draai uw linker onderarm naar uw rechterzijde totdat de onderarm over uw buik reikt. Draai je onderarm langzaam terug en doe 12 tot 15 herhalingen voordat je je omdraait en de rechterarm werkt.Opmerkingen:

 1. Stefano

  Op een leuke manier :)

 2. Sajora

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. We zullen het bespreken. Schrijf in PM.

 3. Taushura

  Het is oké, dit vermakelijke bericht

 4. Calogrenant

  Ik zou er niet aan gedacht hebben.

 5. Mantotohpa

  Je staat de fout toe. Ik kan het bewijzen.

 6. Macgillivray

  Volgens mij is dit al besprokenSchrijf een bericht