Geschiktheid

Welke soorten oefeningen kunnen ouderen doen?

Welke soorten oefeningen kunnen ouderen doen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een fietstocht maken is een geweldige manier om in vorm te blijven als oudere volwassene.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Het feit dat je lichaam ouder wordt, betekent niet dat het tijd is om je trainingsgewoonten te stoppen of te vertragen. Volgens de American Academy of Orthopedic Surgeons is sporten in je schemerjaren uitermate belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid, geestelijk welzijn, balans, stabiliteit en spierkracht. Als u ouder bent, kan het uitvoeren van een reeks zachte, ondersteunende oefeningen op regelmatige basis wonderen doen voor uw gezondheid.

Blijf flexibel

Naarmate je lichaam ouder wordt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je spieren en gewrichten flexibel blijven. Flexibiliteitsoefeningen, zoals die gevonden worden in zachte yoga en Pilates, zullen helpen om uw spieren, gewrichten en bindweefsels soepel en gezond te houden. Een eenvoudige flexibiliteitsoefening die wordt aanbevolen voor oudere volwassenen is een voorwaartse buiging. Om deze oefening uit te voeren, ga rechtop staan ​​met een rechte rug. Buig in de taille en laat je bovenlichaam en hoofd naar de vloer hangen. Als u knijpen of spanning in uw onderrug voelt, buig dan uw knieën. Pak de tegenovergestelde ellebogen vast en laat je bovenlichaam hangen als een lappenpop, die je hele rug, ruggengraat, hamstrings en kuitspieren strekt.

Breek het zweet

De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat oudere volwassenen cardiovasculaire oefeningen van matige intensiteit uitvoeren gedurende minimaal 150 minuten per week. Overweeg voor nog meer gezondheidsvoordelen de tijd te verlengen tot 300 minuten per week, verdeeld over vijf of zes dagen. Probeer je hart minimaal 20 tot 30 minuten per dag te laten pompen. Enkele aanbevolen cardio-oefeningen voor oudere volwassenen zijn zwemmen, wandelen, wateraerobics, licht joggen, fietsen en dansen. Voordat u cardio-oefeningen uitvoert, moet u vijf tot tien minuten uw lichaam opwarmen door op zijn plaats te lopen, licht te joggen of springende jacks uit te voeren.

Bouw kracht

Gewichtheffen en krachttraining uitvoeren is belangrijk voor oudere volwassenen. Naarmate het lichaam ouder wordt, verliezen je spieren kracht en elasticiteit, maar je kunt de effecten van tijd bestrijden door je spieren regelmatig te versterken met oefening. Oudere volwassenen kunnen gewichten tillen, gewichtsapparaten in de sportschool gebruiken of lichaamsgewichtconditioneringsoefeningen uitvoeren, zoals squats, lunges, planken, situps en pushups. Probeer voor een zachte conditionerende oefening een opdrukoefening tegen een muur. Ga 1 tot 2 voet van een muur staan ​​en plaats beide handpalmen op schouderhoogte op de muur. Buig je ellebogen en laat je kin en borst zakken totdat deze een paar centimeter van de muur af zweeft. Druk je handpalmen tegen de muur en strek je armen om terug te keren naar de startpositie.

Tips en overwegingen

Als oudere volwassene is het belangrijk dat u met uw arts spreekt voordat u aan een nieuw trainingsprogramma begint. Uw arts kan u helpen bij het maken van een op maat gemaakt plan dat rekening houdt met eventuele gezondheidsproblemen die u kunt hebben, zoals artritis, diabetes, hartaandoeningen, obesitas of osteoporose. Combineer lichaamsbeweging en regelmatig activiteit met een gezond, uitgebalanceerd dieet voor een holistische wellnessroutine.


Bekijk de video: Staande Workout voor Complete Beginners en Ouderen (Augustus 2022).