Geschiktheid

Soorten vrije gewichten

Soorten vrije gewichtenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Halters zijn een goede introductie tot losse gewichten.

Photos.com/Photos.com/Getty Images

Vrije gewichten bieden veel voordelen ten opzichte van weerstandsmachines. Je rekruteert meer stabiliserende spieren tijdens het trainen met losse gewichten, omdat je lichaam harder moet werken om het gewicht in evenwicht te houden. Vrije gewichten zijn ook functioneler voor atleten, leiden tot snellere kracht- en krachtaanwinsten en zijn veelzijdiger, volgens de American Council on Exercise.

Doe het met halters

Halters zijn de vorm van losse gewichten waarmee u waarschijnlijk het meest vertrouwd bent. In termen van algemene effectiviteit en veelzijdigheid kun je niet beter doen dan halters, volgens trainer Chris Logan van het tijdschrift "Muscle & Performance". Een belangrijk voordeel van halters ten opzichte van halters is dat u elk ledemaat afzonderlijk werkt. Neem bijvoorbeeld een borstpers. Als je op een halter drukt, als je rechterkant sterker is, duw je er onbewust harder mee, wat kan leiden tot spieronevenwichtigheden. Met halters heb je die keuze niet, omdat elke arm onafhankelijk werkt, waardoor een evenwichtiger lichaamsbouw ontstaat.

Breek de Barbell uit

Hoewel halters misschien beter zijn voor het opbouwen van balans en coördinatie, kunt u meer gewicht tillen met een halter. Je gebruikt niet zoveel stabiliserende spieren, maar hiermee kun je sneller kracht en kracht opbouwen. Barbells zijn de beste keuze als u deelneemt aan een krachtsport, zoals Olympisch tillen of powerlifting, omdat alle wedstrijdliften worden uitgevoerd met barbells. Sommige barbelloefeningen, zoals bankdrukken en squats, dragen een hoger risico dan hun tegenhangers van de halter, dus tillen met een trainingspartner of spotter wordt altijd aanbevolen.

Voeg wat variatie toe

Als u op zoek bent naar iets een beetje anders, zijn er veel soorten onconventionele vrije gewichten. Zandzakken stellen je in staat om te trainen met een onstabiele belasting en je zenuwstelsel en spieractivatie te verhogen, volgens krachttrainer Chad Waterbury. Kettlebells zijn het perfecte hulpmiddel voor het combineren van krachttraining, explosieve kracht en cardio, claimt kettlebell coach Mike Mahler, en medicijnballen zijn een ander soort vrij gewicht dat je misschien meer gewend bent om te zien.

Plan uw programmering

Welke vorm van vrije gewichten u ook kiest, voer ten minste twee tot drie zware sessies per week uit. Het American College of Sports Medicine adviseert het gebruik van een verscheidenheid aan oefeningen en apparatuur, wat betekent dat u niet slechts één manier van training met losse gewichten hoeft te kiezen. Als je doelen meer op kracht en op spiermassa gebaseerd zijn, voer dan vooral barbell- en dumbbell-oefeningen uit, met onconventionele vrije gewichten als secundaire focus. Maar als je fitter wilt worden, plan dan een kettlebell en zandzakroutine en voeg sets met halters en halters toe om je kracht te behouden. Raadpleeg altijd uw arts en een gekwalificeerde trainer voordat u begint met een routine met losse gewichten.


Bekijk de video: Complete 30 min. Beginner Workout - Oefeningen voor thuis (Augustus 2022).