Voeding

Een typisch Atkins-menu

Een typisch Atkins-menuWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een typisch Atkins-dieet bestaat uit gegrilde biefstuk en groenten.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Als je beperkt hoeveel koolhydraten je eet, zegt Atkins-dieetmaker Dr. Robert C. Atkins, zul je je lichaam dwingen vet te verbranden voor energie en afvallen. Het Atkins-plan leidt lijners door vier fasen, beginnend met een zeer beperkende inductiefase en eindigend met een Lifetime Maintenance-programma om u te helpen het gewicht dat u bent kwijtgeraakt, weg te houden. MayoClinic.com waarschuwt dat koolhydraatarme diëten vermoeidheid, zwakte, constipatie en hoofdpijn kunnen veroorzaken. Begin pas met het Atkins-dieet als u met uw arts hebt gesproken.

Fase 1

Tijdens de eerste twee weken durende fase van het Atkins-dieet kun je veel vlees, vis, gevogelte en eieren eten, samen met wat kaas en de meeste groenten, maar je hebt slechts 20 netto koolhydraten per dag, dus alle granen, fruit en melk zijn beperkt. Een typisch dagelijks menu kan bestaan ​​uit een ontbijt van worstjes geserveerd met eieren en gestoomde spinazie, een lunch bestaande uit een salade van gemengde greens en gehakte groenten gegarneerd met gegrilde steak en een diner van vis, groenten en een salade. Voor snacks in de ochtend en middag kunt u kaas of een mueslireep Atkins gebruiken.

Fase 2

Met fase 2 van het Atkins-dieet, de zogenaamde Doorlopende gewichtsverliesfase, kunt u uw inname van netto koolhydraten elke week met 5 gram verhogen, uiteindelijk tot 25 tot 45 gram per dag. Je kunt al het voedsel uit fase 1 eten, samen met andere soorten kaas, noten, zaden, fruit zoals bessen en sommige sappen, waaronder tomatensap. Het ontbijt tijdens deze fase kan een groente frittata, kalkoenworst en kwark zijn, terwijl de lunch een salade van geroosterde kip en groenten kan zijn, gegarneerd met noten. Een typisch diner kan gestoofd varkensvlees zijn en een grote salade met groenten en pompoenpitten. Fruit of noten kunnen als snacks dienen.

Fase 3

Pre-onderhoud, de derde fase van het Atkins-dieet, begint wanneer u binnen 10 pond van uw streefgewicht bent. Tijdens Pre-Maintenance verhogen lijners hun dagelijkse inname van koolhydraten met 10 gram per week door voedingsmiddelen zoals zetmeelrijke groenten, bonen en peulvruchten, granen zoals bruine rijst en havermout en fruit zoals bananen en appels toe te voegen. Voor het ontbijt tijdens fase 3 kunt u eieren met spek, kaas en asperges hebben, samen met verse rode druiven. De lunch kan een varkensworst zijn met gekookte spaghettipompoen en het diner kan bestaan ​​uit biefstuk gebakken met paprika, uien, zwarte bonen en salsa samen met gemengde groenten en fruit.

Fase 4

Dieters gaan de laatste fase van het Atkins-dieet in nadat ze hun doel van het gewichtsverlies hebben bereikt en dat gewicht gedurende een maand hebben gehandhaafd. De voedingsmiddelen toegestaan ​​in fase 4 zijn dezelfde als die in fase 3. De focus ligt nu op het vermijden van gewichtstoename door de koolhydraatinname onder controle te houden. Als je begint aan te komen, krijg je de instructie om je koolhydraatinname met 10 gram te verminderen. Tijdens deze levenslange onderhoudsfase kan je ontbijt de helft van een grapefruit zijn, gecombineerd met eieren gegarneerd met geraspte kaas, en de lunch kan gegrilde kip zijn bovenop een groene salade met maïs, bonen en paprika's. Voor het avondeten eet je misschien biefstuk met aardappelpuree en gestoomde groenten. Net als bij alle andere fasen, heb je misschien een Atkins-product als snack.


Bekijk de video: Koolhydraatarm Dieet Weekmenu (Augustus 2022).