+
Geschiktheid

Wat zijn de voordelen van sporten met een gewichtsvest voor vrouwen?


Gewichtsvesten bieden extra weerstand tijdens trainingen.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Hoewel ze verkrijgbaar zijn in talloze kleuren en ontwerpen, zijn gewichtsvesten veel meer dan een modestatement voor vrouwen - ze zijn een effectief trainingsaccessoire. Of u nu aan het stretchen bent, springt of weerstand traint, het dragen van een gewichtsvest van een geschikt, uitdagend gewicht kan uw kracht vergroten, uw kracht verbeteren en u helpen afvallen. Omdat 80 procent van de Amerikanen die osteoporose hebben vrouwen zijn, zult u waarschijnlijk opgelucht zijn om te weten dat gewichtsvesten ook helpen om botverlies te voorkomen.

Betere botten

Botten van vrouwen zijn vaak lichter en minder dicht dan botten van mannen als gevolg van post-menopauzale hormoonveranderingen die de snelheid verhogen waarmee vrouwen botmassa verliezen. Trainen met een gewichtsvest kan vrouwen helpen botverlies te voorkomen. Volgens een 2000-studie uitgevoerd aan de Oregon State University, wordt door de grondreactiekracht springen opgewekt en de weerstandsgewichtvesten bieden, helpen vrouwen die springoefeningen uitvoeren terwijl ze gewichtsvesten dragen aanzienlijk botverlies na de menopauze. Vrouwen in het onderzoek voerden gedurende 32 weken per jaar gedurende drie weken gedurende drie weken drie keer per week springoefeningen uit.

Meer spier

Spier vermindert vanzelf naarmate u ouder wordt. Ongeacht uw leeftijd kan weerstandstraining u echter helpen uw spiermassa te vergroten en spierverlies te verminderen. Hoewel je veel weerstandsoefeningen kunt doen met alleen het gewicht van je eigen lichaam, zal het dragen van een gewichtsvest tijdens traditionele lichaamsgewichtsoefeningen meer weerstand bieden, waardoor oefeningen uitdagender worden en resulteren in verhoogde kracht. Probeer een gewichtsvest te dragen wanneer je lichaamsgewichtoefeningen doet zoals squats, lunges, pushups, pullups en crunches.

Minder vet

Naarmate je steeds een gewichtsvest begint te dragen tijdens plyometrische oefeningen zoals springen en weerstandsoefeningen met het gewicht van het vest en je lichaam, zul je niet alleen sterker worden, maar zul je ook van nature beter uitgerust zijn om vet te verliezen. Dat komt omdat je lichaam calorieën efficiënter verbrandt als je meer spieren hebt. Spieren verbranden meer calorieën dan vet, zelfs in rust, dus door spiermassa te winnen, kunt u uw gewicht gemakkelijker beheersen.

Pure kracht

Het dragen van gewichtsvesten kan ook uw verticale springkracht vergroten. Volgens een studie gepubliceerd in 2006 in het "Journal of Athletic Training", kunnen vrouwelijke atleten hun springprestaties verbeteren wanneer ze gewichtsvesten dragen die gelijk zijn aan twee procent van hun lichaamsgewicht terwijl ze een warming-up van dynamische rekoefeningen uitvoeren. Hoewel dit soort voordelen misschien niet voor alle vrouwen wenselijk is, is het vooral handig voor vrouwelijke atleten - vooral voor degenen die basketbal spelen of competitief rennen.


Bekijk de video: Wat zijn de voordelen van sporten en bewegen op het lichaam? (Januari- 2021).