Geschiktheid

Wateraerobe intervaltraining


Water biedt een omgeving die precies goed is voor een intervaltraining met hoge intensiteit.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Vanwege het drijfvermogen van water is het gemakkelijk om wateroefeningen als ontspannend en gemakkelijk te beschouwen. Als dat je doel is, is het zeker een optie, maar als je een training met kracht- en cardiotraining wilt, ga dan naar het water voor intervaltraining.

Voordelen van wateraerobics

Water omringt je lichaam, dus het weerstaat beweging in elke richting. Deze natuurlijke weerstand neemt toe of af, afhankelijk van uw inspanningsniveau. Dit, gecombineerd met het feit dat de dichtheid van water ongeveer 800 keer groter is dan lucht, betekent dat je een geweldige workout in het water kunt krijgen. Oefeningen waarbij u zowel uw armen als benen in diep water op de borst gebruikt, zijn uw beste keuze om het energieverbruik te verhogen. Beweeg niet alleen sneller om de intensiteit te verhogen. Gebruik in plaats daarvan grotere spiergroepen, maak uw bewegingen groter door uw ledematen te strekken, vergroot uw bewegingsbereik en voeg weerstand toe door uw handen te cuppen, uw voeten te buigen of apparatuur zoals peddels toe te voegen.

Voordelen van intervaltraining

Intervaltraining maakt gebruik van zowel aerobe als anaërobe energie door korte uitbarstingen van intense activiteit af te wisselen met een actieve herstelperiode van een minder intense activiteit. Het is gebaseerd op het uitgangspunt dat je intenser kunt oefenen en meer kunt bereiken als het harde werk wordt afgewisseld met rustperioden. Elk interval bestaat uit een set met hoge intensiteit en een set met lage intensiteit. U kunt de intervallen variëren door de volgende vier variabelen te wijzigen: intensiteit van het werkinterval, duur van het werkinterval, duur van het herstelinterval en het aantal intervallen. Over het algemeen bestaat een wateraërobe intervaltraining uit een warming-up van vijf tot 10 minuten, zes tot negen intervallen en een cool-down van 10 minuten.

Water aërobe interval trainingssessie

Er zijn veel oefeningen die je kunt doen in wateraërobe intervaltraining. Deze oefeningen kunnen worden onderverdeeld in zes groepen: wandelen, rennen, schommelen, schoppen, springen en scharen. De opties binnen elke categorie breiden aanzienlijk uit naarmate u de richting, inspanning, armbewegingen, hoeveelheid reizen en uitrusting varieert. Binnen elk interval moet je doel een set van 15 herhalingen zijn met een cadans en bewegingsbereik dat je spieren vermoeit, gevolgd door twee tot drie minuten van een actieve hersteloefening die je hele lichaam in beweging houdt. Als je na 15 herhalingen niet moe bent, voeg dan meer weerstand toe door je ledematen recht te maken, peddels met je handen te maken of met de bewegingen te reizen. Vergeet niet beide kanten gelijk te werken.

Waar moet je op letten

Bij het uitvoeren van wateroefeningen is het belangrijk om de kernstabilisatie te handhaven. Voordat u de werklast verhoogt, moet u ervoor zorgen dat uw vorm correct is en uw spieren klaar zijn voor het extra werk. Het belangrijkste is dat als iets pijn doet tijdens de activiteit of de volgende dag aanzienlijke pijn veroorzaakt, het niet moet doen.

Bekijk de video: Caroline P. - Аквааэробика урокaqua-aerobic DANCE (Augustus 2020).