Voeding

De beste manier om goede bacteriën in uw maag te stoppen


Dieet is uiterst invloedrijk op de darmgezondheid.

Dynamic Graphics Group / Dynamic Graphics Group / Getty Images

Elke mens heeft triljoenen darmflora, of goede bacteriën, in zijn lichaam. Harvard Medical School meldt dat twee onderzoeken uitgevoerd door de Mayo Clinic hebben aangetoond dat goede bacteriën in de maag niet alleen werken om ziekten te voorkomen, maar ook om veel voorkomende ziekten te behandelen. Het eten van een dieet dat goede bacteriën in je lichaam stopt, is niet alleen gunstig voor een optimale gezondheid, maar ook belangrijk na het nemen van bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, waarvan bekend is dat ze de goede bacteriën in het lichaam doden, samen met de slechte.

Waarom een ​​gezond dieet het beste is

Het Physician's Committee for Responsible Medicine stelt dat 90 procent van de cellen van elke persoon microbieel is. De commissie wijst er verder op dat, omdat onze voeding deze microben beïnvloedt, dit de beste manier is om goede bacteriën in onze maag te stoppen. Door simpelweg te veranderen wat we eten, kunnen we microbiota binnen 24 uur cultiveren. Van microbiota is bekend dat ze vooral gedijen op plantaardig voedsel.

Vezelrijk voedsel

Begin vezelrijk voedsel, zoals asperges, bananen, uien, Jeruzalem-artisjokken, polenta en prei, toe te voegen aan uw dagelijkse voeding. Deze voedingsmiddelen bevatten inuline, een onoplosbare vezel. Zodra de vezel door het lichaam reist en zijn weg naar de dikke darm vindt, begint het te gisten in de goede bacteriën die je lichaam zo hard nodig heeft. Vezels zorgen er ook voor dat je je langere tijd vol voelt, dus je hebt minder kans om te genieten van zoete lekkernijen die niet zo goed zijn voor je lichaam.

Natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen

Neem natuurlijk gefermenteerd voedsel op in je dieet. Enkele voorbeelden van voedingsmiddelen in deze categorie zijn kefir, zuurkool, miso en augurken. In tegenstelling tot de vezels die in de dikke darm gisten, zijn deze voedingsmiddelen al gefermenteerd en vol levende goede bacteriën die probiotica worden genoemd. Sommige mensen kiezen ervoor om probiotische supplementen te nemen, maar dit is niet nodig als u van nature voldoende gefermenteerd voedsel consumeert.

Melkzuurgist

Voeg melkzuurgist toe aan je dagelijkse maaltijden gedurende vijf tot zeven dagen wanneer je een boost van goede bacteriën nodig hebt. Dr. David Williams, auteur van 'Gezond gewicht Gezond hart: beide natuurlijk bereiken', zegt melkzuurgist op ongeveer dezelfde manier als gefermenteerde voedingsmiddelen. Deze gist produceert extra hoeveelheden melkzuur, waardoor de slechte bacteriën niet meer in de onderste darm groeien, terwijl de goede bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. U kunt dit product in een smakelijke wafer van verschillende leveranciers krijgen.

Bronnen (1)