Geschiktheid

De beste manieren om gewicht te verliezen voor een Bodybuilding-wedstrijd


Succesvolle bodybuilders moeten zowel slank als sterk zijn.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Bodybuilding gaat niet alleen over het ontwikkelen van uitpuilende spieren. Rechters in een bodybuildingwedstrijd zijn ook op zoek naar een scherpe spierdefinitie in je hele lichaam, wat betekent dat concurrenten zoveel mogelijk vet moeten trimmen. Als gevolg hiervan ondergaan veel bodybuilders een routine om wat vet te laten vallen in de maanden voorafgaand aan een wedstrijd. Vet verliezen en toch voldoende calorieën consumeren om je spieren te behouden of verder op te bouwen, is absoluut een uitdaging, maar het is een uitdaging die je met succes kunt aangaan - met de juiste strategie.

Neem je tijd

Een extreem dieet volgen om snel gewicht te verliezen, wordt meestal voor niemand aanbevolen. In het geval van een bodybuilder moet u voldoende calorieën consumeren om uw trainingsschema te kunnen voortzetten. Als je een extreem dieet probeert, zul je niet de energie hebben om je krachtroutine te handhaven, waardoor je spiermassa verliest. In plaats daarvan beveelt bodybuilder Layne Norton aan dat u probeert ongeveer 1 pond per week te verliezen. Weten hoeveel pond je wilt verliezen, vertelt je daarom hoeveel weken voor de wedstrijd je moet beginnen met snijden.

Voer veel Cardio uit

Je krachttrainingsroutine hoeft tijdens de snijfase niet of nauwelijks te veranderen. Maar je zou meer cardio-werk moeten toevoegen - zoals joggen of fietsen - om extra calorieën te verbranden en vet te verliezen. Bodybuilder en fitnessauteur Lee Hayward adviseert dat je geleidelijk je cardiotraining verhoogt naarmate de wedstrijd dichterbij komt. Begin vijf tot zes maanden voor de wedstrijd door 30 minuten cardio te doen, vier tot zes keer per week. Met nog vier tot vijf maanden, verhoog de trainingen tot 45 minuten, vijf tot zeven keer per week. Doe de laatste drie tot vier maanden voor de wedstrijd dagelijks 60 minuten cardio. Bodybuilder Tom Venuto doet dagelijks een cardio-sessie van 30 minuten die 12 weken voor een wedstrijd begint, verhoogt de trainingen twee weken later tot 45 minuten en voegt vervolgens om de andere dag een tweede cardio-training van 30 minuten toe, beginnend ongeveer zes weken voor de wedstrijd.

Verspreid uw maaltijden

In plaats van gewoon elke dag ontbijt, lunch en diner te eten, eet je kleinere maar frequentere maaltijden om je metabolisme soepel te laten verlopen. Veel bodybuilders, zoals Tom Venuto en R.J. Perkins, eet zes keer per dag tijdens het snijden. Stu Yellin eet acht keer per dag tijdens de voorbereiding op wedstrijden. Hij spreidt zijn maaltijden over een periode van 14 uur, met twee tot drie uur tussen de maaltijden.

Eet slim

Verwijder junkfood, bewerkte voedingsmiddelen en al het andere vetrijke voedsel uit uw dieet tijdens het snijden. Perkins, bijvoorbeeld, eet voedsel zoals kip en vis, eiwitten, haver, yams, bruine rijst en pindakaas. In de laatste twee maanden voor een wedstrijd raadt Hayward aan dat je dagelijks 1 gram koolhydraten en 1,5 gram eiwit per pond lichaamsgewicht consumeert terwijl je je vetinname laag houdt. Hayward stelt ook voor om 1 gallon water per dag te drinken tijdens het snijden.

Bekijk de video: FULL DAY OF EATING MET RECEPTEN + TRAINING MET TIPS. WUTRU (Augustus 2020).