Geschiktheid

Beste manieren om vitamines en mineralen aan te vullen na een training


Bewegen en gezond eten gaan hand in hand.

Goodshoot / Goodshoot / Getty Images

Hoewel de gemiddelde persoon tussen de 0,8 en 1,4 liter vocht per uur zweet tijdens het sporten, realiseert u zich misschien niet dat uw lichaam eigenlijk veel meer verliest dan alleen vocht. Terwijl u zweet, verdrijft u voedingsstoffen zoals natrium, kalium, calcium, chloride, fosfor en magnesium. In water oplosbare vitamines - zoals C en riboflavine, B6 en thiamine - gaan ook verloren. Gewoon proberen te rehydrateren met een fles water is niet genoeg. Je moet verloren vitamines en mineralen aanvullen met voedzame snacks.

Probeer Dill of Kosher Dill Pickles

De eerste elektrolyt die u wilt vervangen is natrium, en dat is waar dille en Kosher-dille-augurken binnenkomen. Slechts 1 kopje van deze heerlijke snack bevat 1,251 mg natrium, dat is 52 procent van uw aanbevolen dagelijkse waarde. Als extra bonus bevatten dille-augurken calcium, vitamine A en vitamine K. Je kunt de augurken gewoon eten of in stukjes snijden en in een blikje tonijn over een bedje sla gooien.

Koop je zuivel

Zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt, zijn een uitstekende bron voor het aanvullen van calcium en kalium. Een kopje is gevuld met 320 mg kalium en 23 procent van de voorgestelde dagelijkse waarde van een persoon. Griekse yoghurt is er in verschillende smaken; Je kunt de yoghurt echter kopen en je eigen vers fruit toevoegen. Bramen zouden fosfor, magnesium, kalium en vitamine K toevoegen, terwijl perziken vitamine A, niacine en kalium bijdragen.

Voeg wat Chia Seeds toe

Chiazaden zitten boordevol voedingsstoffen en werken goed voor sportschoolleden die net een zware training hebben voltooid. Zodra ons chiazaad is gevuld met 4.915 mg Omega-3-vetzuren, 1.620 mg Omega-6-vetzuren, 177 mg calcium, 265 mg fosfor, 44.8 mg kalium en 10.6 g vezels. Voeg na het sporten 1 eetlepel chiazaad toe aan je waterfles. Breng het water op smaak met een eetlepel honing of agave nectar en een scheutje verse citroen of limoensap.

Drink kokosnotenwater

Kokoswater zit van nature vol met elektrolyten. Als je 1 kopje drinkt, krijg je 600 mg kalium, 252 mg natrium, 60 mg magnesium, 57,6 mg calcium, 48 mg fosfor en 2,4 mcg selenium. Je kunt het water drinken zoals het is of gebruiken in een smoothie gemaakt met Griekse yoghurt, vers fruit en chiazaad.

Beperk sportdranken

Als je in de knel zit, kun je altijd een sportdrank pakken die is ontworpen om verloren elektrolyten aan te vullen door fysieke energie uit te oefenen. Deze dranken bevatten meestal glucose, natrium en kalium. Met deze optie wilt u uitkijken voor hoge fructosestroop of een te hoog suikergehalte.

Bekijk de video: Supplementen die ik Gebruik + Tips voor jou! (Augustus 2020).