Geschiktheid

Gewichtsverliesprogramma van 12 weken vergeleken met een fitness-uitdaging van 30 dagen


Gewichtsverlies en fitness uitdagingen omvatten beide oefening.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Fit worden of afvallen is soms niet voldoende om sommige mensen te motiveren. Vaak hebben ze een truc of techniek nodig die snel resultaten oplevert. Dertig dagen fitnessuitdagingen en 12 weken durende gewichtsverliesprogramma's zijn ontworpen om zich op dit soort mensen te concentreren. In hun gedachten is de hoeveelheid tijd die ze nodig hebben om te plegen redelijk en niet overweldigend. Dit zijn vergelijkbare programma's, maar de focus van elk is iets anders.

Dieet

Zowel het gewichtsverliesprogramma als de fitness-uitdaging omvatten stappen die betrekking hebben op uw dieet. Wat je eet is belangrijk voor beide aspecten van gewichtsverlies en een gezonde conditie, maar de Mayo Clinic meldt dat het aanpassen van je dieet om calorieën te verminderen effectiever is dan sporten wanneer gewichtsverlies het doel is. Dat is de reden waarom dieet de belangrijkste focus is van programma's voor gewichtsverlies. Als je de fitness-uitdaging aangaat, krijg je nog steeds de opdracht om gezond te eten, maar je krijgt waarschijnlijk een iets hoger aantal calorieën om je lichaam door het trainingsschema te ondersteunen. Zowel de fitness-uitdaging als het gewichtsverliesprogramma moedigen deelnemers aan om een ​​voedingsdagboek bij te houden.

Oefening

Oefening is onderdeel van zowel een 30-daagse fitnessuitdaging als een 12-weken durende programma voor gewichtsverlies. De rol in de fitness-uitdaging is duidelijk: je kunt niet fit worden door goed te eten, dus je hebt oefening nodig om je spieren te trainen en je cardiovasculaire systeem in vorm te krijgen. Oefening wordt belangrijker voor het gewichtsverliesprogramma nadat u het gewicht bent kwijtgeraakt. Lichamelijke activiteit zal je helpen om die overtollige kilo's kwijt te raken, maar het is het meest nuttig om je gewichtsverlies op de lange termijn te behouden. Dat is de reden waarom een ​​programma voor gewichtsverlies van 12 weken langzaam begint - slechts 3 dagen per week - en geleidelijk toeneemt in de loop van het programma. Je raakt eraan gewend om tegen het einde van de 12e week regelmatig te sporten. Een fitnessuitdaging van 30 dagen daarentegen is vanaf het begin agressiever. Het zet je aan op een regime zoals een driedaagse split of iets dergelijks waardoor je 5 of 6 dagen per week kunt trainen.

Tijdsspanne

Het grootste verschil tussen een fitness-uitdaging en een programma voor gewichtsverlies is de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om resultaten te zien. Een maand versus drie maanden is heel verschillend. Persoonlijke trainers zoals Matt Siaperas zeggen dat die cijfers voor sommige klanten struikelblokken kunnen zijn. Soms is het nodig, zelfs met de 30-daagse uitdaging, voor trainers om de getallen te vertalen in acceptabele tijdframes om klanten comfortabeler te maken met het plegen van de ene of de andere. 30 dagen klinkt bijvoorbeeld als een lange tijd en voor sommigen ook een maand, maar voor diezelfde mensen lijkt 4 weken niets. Op dezelfde manier kan 3 maanden - een heel kwart van een jaar - overweldigend klinken voor dezelfde persoon die geen probleem heeft om zich beter te committeren en 12 weken te sporten.

Ze zijn goed te doen

Als je een doel hebt gesteld om fit te worden of om af te vallen, is het programma of de uitdaging uitvoerbaar. De sleutel is toegewijd aan het doorzien, of het nu voor een maand of drie is. Als je het serieus neemt, zul je verrast zijn hoe gemakkelijk je je nieuwe dieet en workout in je levensstijl kunt passen. Het omgekeerde is ook waar. Als je de resultaten niet echt genoeg wilt, heb je geen problemen meer met het door je gekozen programma. Je kunt deelnemen aan een van deze uitdagingen, ongeacht waar je bent en ongeacht of je het doet met een vriend, een groep of alleen.

Bekijk de video: Veterinary HPM - Pet Fit Club Gewichtsverliesprogramma (September 2020).