Geschiktheid

De beste yoga houdingen voor gewichtsverlies


Full-body yogahoudingen bevorderen gewichtsverlies door je metabolisme te stimuleren.

Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Voeg yoga toe aan je trainingsroutine en geniet van de fysieke, mentale en emotionele voordelen van deze oude praktijk. Samen met het verlichten van stress en het vergroten van flexibiliteit en spiertonus, kan yoga je helpen vet te verbranden en kilo's af te werpen. Hoewel een uur yoga misschien niet zoveel calorieën verbrandt als een uur aerobics, kunnen full-body yogahoudingen je metabolisme een boost geven, waardoor je meer calorieën kunt verbranden, zelfs in rust.

Zonnegroeten

Zonnegroeten bestaan ​​uit verschillende poses die in een vloeiende beweging met elkaar zijn verbonden. Terwijl je je door zonnegroeten in een yogales beweegt, verhoog je je hartslag en verbrand je calorieën. Stelt in de serie zonnegroeten, waaronder Plank, naar beneden gerichte hond en cobra, helpen je spiermassa op te bouwen in je armen, buikspieren en benen om je metabolisme in rust te verhogen. Vinyasa yoga - ook wel "flow yoga" genoemd - bevat talloze herhalingen van zonnegroeten.

Warrior vormt

Warrior houdingen werk je benen, buikspieren en bilspieren, die energie en concentratie vereisen om het evenwicht te behouden. Om een ​​krijger uit te voeren, poseer ik, begin met je rechterbeen opzij te zetten, ongeveer 4 voet van je andere been. Val uit door je rechterknie te buigen en je linkerbeen recht te houden met je armen uitgestrekt over je hoofd en je heupen gedraaid naar je gebogen been. Strek je armen recht boven je hoofd. Houd deze houding drie tot vijf ademhalingen vast om je spieren te stimuleren en uit te dagen.

Plank vormt

Planken helpen je uithoudingsvermogen te verbeteren en bouwen tegelijkertijd spiermassa op in je kern en armen. Voer een basisplank uit door je handen op de vloer voor je borst te leggen en je benen recht naar achteren te strekken, zodat je gewicht op je tenen en je handpalmen rust. Houd je heupen en romp in een rechte lijn en houd vijf ademhalingen vast. Geef je obliques een training door naar een zijplank te gaan. Draai je lichaam naar de ene kant en til een arm recht naar het plafond terwijl je een voet op de andere stapelt.

Zijkant Stretches

Zijkanten rekken je hartslag op tijdens het werken aan je obliques. Voer een basis zijrek uit door met gekruiste benen te zitten en één arm over uw hoofd te reiken. Adem uit terwijl je je romp zijwaarts buigt en adem dan in om terug te keren naar je startpositie. Herhaal, buig naar de andere kant en bereik je andere arm boven je hoofd. Blijf afwisselend kanten met elke ademhaling. U kunt ook zijwaartse rekoefeningen uitvoeren, of terwijl u lange houdingen vasthoudt, voor een intensievere training.

Overwegingen

Yoga kan je helpen je doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken, maar het garandeert geen slanker lichaam. Voer samen met yoga regelmatig calorieënverbrandende aerobe oefeningen uit, zoals wandelen, fietsen of zwemmen om sneller gewichtsverliesresultaten te zien en je hart gezond te houden. Je kunt ook 'power yoga' of andere variaties proberen die traditionele yogahoudingen en -reeksen wijzigen, zodat ze snel bewegen, voor een intensievere cardiotraining en meer calorieën verbranden.

Bekijk de video: Fit & slank met yoga oefeningen die helpen bij afvallen. Danielle Raats. Yogatv (September 2020).