Geschiktheid

Welke yogahoudingen strekken strakke spieren van het sacro-iliacale gebied?


Half Lord of the Fishes pose is een draai die zich uitstrekt over het sacroiliacale gebied.

Polka Dot Images / Polka Dot / Getty Images

Het sacro-iliacale gewricht verbindt het heiligbeen en de twee iliums - de botten in het bekken die het heiligbeen ontmoeten. Dit gewricht wordt gebruikt in verschillende draaiende en naar voren buigende bewegingen en het kan stijf en pijnlijk worden als het overwerkt of gewond is. Verschillende yogahoudingen kunnen een stijf sacro-iliacaal uitrekken en herstellen tot de juiste uitlijning, waardoor pijn of ongemak wordt verlicht. Maar jezelf voorbij een natuurlijk bewegingsbereik duwen bij het uitvoeren van yogahoudingen zoals voorwaartse buigingen of wendingen kan het sacro-iliacisme verder belasten. Het raadplegen van een ervaren yogaleraar zal je helpen poses en aanpassingen te identificeren die je helpen in plaats van je pijn te vergroten.

Cobra pose

Sommige mensen kunnen sacro-iliacale gewrichtspijn ervaren vanwege hypermobiliteit in de heupen en onderrug. Dit betekent dat het sacro-iliacaat op zijn plaats kan springen vanwege losse spieren in het bekkengebied, die het gewricht niet voldoende stabiel houden. Cobra pose is erg goed voor het stabiliseren en versterken van de achterkant van het bekken. De pose moet echter geleidelijk worden uitgevoerd en er moet op worden gelet dat de onderrug niet wordt samengedrukt. Voer de pose langzaam en zonder te snel op te duwen.

Booghouding

Een andere pose voor het versterken van de spieren van het bekkengebied is Bow-pose, wat een iets intensere onderrug is dan Cobra-pose. Booghouding versterkt ook de wervelkolomspieren die verticaal van het heiligbeen naar achteren lopen. Als je rug strak voelt of pijn doet na het oefenen van Bow pose, ben je te ver gegaan en heb je waarschijnlijk je onderrug samengedrukt in plaats van de spieren te strekken. Ga langzaam in de houding en duw jezelf niet als je pijn begint te voelen.

Half heer van de vissen pose

Hoewel wendingen sacro-iliacale stijfheid en pijn kunnen veroorzaken, kunnen ze dit ook verlichten. Half Lord of the Fishes pose kan spierspanning in het bekken of compressie in de onderruggewrichten verlichten. Deze draai kan worden uitgevoerd in aangepaste versies, en het kan soms nuttig zijn om een ​​kant van het heiligbeen naar achteren en een kant naar voren te draaien. Als je extreme sacro-iliacale pijn ervaart, raadpleeg dan een ervaren leraar voordat je deze of een andere draaiende houding probeert.

Hagedis pose

Een gewijzigde versie van Lizard pose kan zeer effectief zijn om het sacro-iliacale in de juiste uitlijning te brengen. Traditioneel uitgevoerd als een heupopener, kan een gewijzigde versie van deze pose de onderrug vrijmaken en losmaken, naast het versterken van het bekkengebied. Door je achterste knie op de vloer te plaatsen voor stabiliteit en je ellebogen van de voorkant van de mat te verplaatsen naar de bovenste hoek van de mat te wijzen, kun je de binnenkant van de dijbeen gebruiken om het sacro-iliacaat los te maken en te strekken.

Bekijk de video: Strekken en ontspannen met Yoga (September 2020).