Info

Nachtschade Groenten en artritis Pijn


Sluit omhoog van tomaten, een nightshadegroente.

Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Artritis, ook bekend als degeneratieve gewrichtsziekte, kan leiden tot ontsteking van de gewrichten en symptomen zoals gewrichtspijn, zwelling en stijfheid. Een aantal medicijnen worden gebruikt om artritis te behandelen, maar dieetveranderingen kunnen de toestand enigszins verbeteren. Sommige professionals en natuurlijke gezondheidsdeskundigen geloven dat de nachtschadefamilie van groenten verantwoordelijk kan zijn voor het verhogen van ontstekingen bij patiënten met artritis. Zoals met elk natuurlijk of alternatief gezondheidsregime, overleg met uw arts voordat u wijzigingen in uw dieet aanbrengt.

Wat zijn nachtschade groenten?

De nachtschadefamilie is vernoemd naar een plant - nachtschade, een veel voorkomende bermwiet die zeer giftig is. Nachtschadegroenten zijn aardappelen, aubergines, paprika's en tomaten. Tabak is ook een lid van de nachtschadefamilie. Hoewel nachtschadegroenten niet giftig zijn en door de meeste mensen goed worden verdragen, bevatten ze veel alkaloïden, die bij sommige mensen de ontsteking lijken te verergeren. Verslechtering van ontsteking kan bijdragen aan medische aandoeningen zoals inflammatoire darmaandoeningen, psoriasis en artritis, volgens het recept voor dieetwelzijn.

Ben je gevoelig?

Niet iedereen heeft baat bij een nachtschade-vrij dieet. De beste manier om te bepalen of nachtschade groenten mogelijk bijdragen aan ontstekingsaandoeningen zoals artritis, is door ze uit uw dieet te verwijderen. Verbetering van de symptomen van artritis kan aantonen dat u bepaalde voedingsmiddelen moet vermijden, vooral als er geen andere wijzigingen hebben plaatsgevonden. Het gebruik van een voedingsdagboek om bij te houden welk voedsel u eet en de resulterende symptomen kunnen nuttig zijn. Na het verwijderen van alle nachtschade-groenten uit uw dieet, kan een diëtist of arts een 'uitdaging' voorstellen, wat de herintroductie van voedingsmiddelen één voor één in uw dieet is.

Andere voedingsmiddelen die ontstekingsremmend kunnen zijn

Nachtschadegroenten zijn niet de enige voedingsmiddelen waarvan men denkt dat ze ontstekingsremmend zijn. Voedingsmiddelen die veel omega-6-vetzuren bevatten uit dierlijke producten, zoals rood vlees, kunnen de ontsteking verhogen, evenals vette en gefrituurde voedingsmiddelen die transvetten bevatten. Geraffineerde suikers en witte bloem, evenals voedingsmiddelen zoals suikerrijke frisdranken, snacks en gebak, kunnen voor sommige mensen ontstekingsproblemen veroorzaken. Weer anderen kunnen intolerant zijn voor zuivel- of graanproducten, wat de slijmproductie en gastro-intestinale problemen kan verhogen en kan bijdragen aan ontstekingen in het lichaam. Net als bij de nachtschade groenten, kan een diëtist u helpen met een eliminatiedieet dat geen afbreuk doet aan de voeding.

Voedingsmiddelen die nuttig kunnen zijn

Omega-3-vetzuren, die aanwezig zijn in koudwatervissen zoals tonijn, heilbot en zalm, worden verondersteld ontstekingsremmend te zijn. Andere gezonde vetten zoals olijfolie kunnen ook helpen om ontstekingen te verminderen en ongezonde vetten in het dieet te vervangen. Een dieet dat hoger is in groenten zoals broccoli en spinazie, samen met fruit zoals citrus en bessen, kan hoge niveaus van antioxidanten bieden, waarvan wordt gedacht dat het beschermend is voor leeftijd- en ontstekingsgerelateerde schade aan de gewrichten en kan helpen verminderen de symptomen van artritis.